Väntan

Nu är det två dagar sedan jag fick diagnosen. Än så länge lever jag i stort sett som vanligt. Igår var jag på jobbet bara halva dagen, och satt mest i möten med chefen och några andra kollegor för att planera hur mina olika uppdrag ska tas om hand under min sjukskrivning. Natten till igår sov jag i princip inte alls, så jag var verkligen inte pigg igår. Natten till idag sov jag desto bättre, tack och lov. Somnade redan i soffan, såg inte mycket av filmen som jag började titta på (Äventyraren Thomas Crown, hur många gånger per år visar de den egentligen??).

Kände mig utvilad imorse, så jag var på jobbet mest hela dagen. Där går tiden fort och jag hinner inte tänka så mycket på min sjukdom och det som väntar mig. Ägnade större delen av dagen åt att få igång en tilläggsprodukt som jag installerade på en kunds webbplats. Strul med rättigheter så det heter duga, och lösningen på problemet som jag hittade i ett forum var att manuellt skriva in saker i databasen som borde ha hamnat där redan vid installationen. Jag blir så irriterad när ganska dyra, kommersiella produkter har så bristfällig dokumentation! Och buggar!! Nåja, dagen gick som sagt fort, och jag löste ju problemet. Gick sen en timme tidigare från jobbet, det skulle vara affärsområdesmöte men jag kände verkligen inte för att sitta där bland alla kollegor.

Jag har berättat för ett antal kollegor att jag har cancer. Det känns som rätt sak att göra. Jag vill inte att de ska börja undra vart jag har tagit vägen när de inser att de inte har sett till mig på några månader. Det är bättre att berätta sanningen, och samtidigt få höra många vänliga ord och uppmuntran. De flesta verkar känna någon som har gått igenom cellgiftsbehandling mot cancer och blivit frisk. Alltid upplyftande att höra.

Imorgon är det ”bröstkonferens” på St Görans, då de beslutar om min (och andras) behandling. Den vänliga systern som jag har pratat med sa att jag kanske redan imorgon får besked om när behandlingen ska börja så att jag kan planera min tid. Mer detaljer får jag sen på måndag då jag träffar en läkare. Måste se till att sammanställa frågor till det mötet.

Ska se om det finns något inte alltför hjärndött att se på TV ikväll. Känner mig inte så företagsam så det får bli en slökväll. En sak jag är glad för är att jag påbörjar behandlingen nu när vi går mot ljusare tider. Något positivt i allt det negativa! Det hade varit extra deppigt om det varit höst nu…