Sportlovsoffer?

Nej, jag fick inget besked från läkaren idag. När klockan hade blivit fyra och ingen hade ringt från Radiumhemmet så ringde jag till forskningssköterskan som jag har kontakt med. Vad hon visste hade inget provresultat kommit från cytologen ännu. Hon lovade att försöka skynda på det så gott hon kan. Hur som helst kommer hon att höra av sig under morgondagen så att jag vet hur det går. Sedan blir det en läkare som hör av sig angående provresultatet, dock inte den läkare som jag hittills har haft att göra med. Han är ledig den här veckan. När hon sa det slog det mig: det är ju sportlov! Jag slå vad om att saker och ting inte går lika fort som vanligt den här veckan därför att delar av personalen är på semester, och jag får våndas i minst ett dygn till. Snart har det gått två månader sedan jag upptäckte knölen i bröstet, och jag har ännu inte påbörjat behandling. Jag blir snart galen!

Har mest hållit mig inomhus igår och idag eftersom det har kommit så mycket snö. Och jag har blivit Sudoku-frälst! Det är perfekt sysselsättning när jag inte har ro att göra något annat, eftersom det kräver total fokus. Idag har jag också filat på en egen design till bloggen (det jag använder nu är ett färdigt tema). När den är klar kommer bloggen att flyttas till min egen domän, adressen blir då http://curlygirl.se. På den här sidan lägger jag istället en länk dit. Jag kommer också att ta bort inläggen här så att det inte ligger dubbelt och sedan inte uppdateras här.

I övermorgon är det dags att pova och välja den peruk jag ska ha. Lite spännande är det måste jag erkänna…


 1. Hej!
  Har läst din blogg och känner igen mig i en hel del. Jag fick bröstcancerdiagnos i november och opererades 18/12 på Sophiahemmet i Stockholm (själv bor jag i Borås men har en privatvårdsförsäkring som gjorde att jag snabbare fick operationstid i Sthlm). Nu har jag påbörjat min cellgiftsbehandling och fått 1 omgång av 6. Har fått en venkateter insatt i armen (picc-line kallas den) men jag känner knappt av den förutom att tejpen som sitter över den kliar ibland. Förra veckan röntgade jag hela överkroppen via datortomografi och nu går jag och våndas över att få besked om att det finns något mer elakt i kroppen. Ska till läkaren på fredag så det blir en låååång vecka fylld av oro. Igår märkte jag också att håret börjar lossna. När jag tvättat håret och blåste det så lossnade massor med hårstrån så det dröjer nog inte länge innan allt trillat av. Perukprovningen var lite jobbig, jag hittade inte någon peruk som såg ut som jag tänkt mig, men de har beställt hem några som jag ska prova i veckan.
  Hoppas att du får ett för dig positivt svar på provet som togs i ditt bäcken. Jag kommer fortsätta följa din blogg och göra lite inlägg. Det känns bra att det finns någon mer som går igenom det jag gör just nu, även om behandlingar mm ser lite olika ut.
  Hälsningar Anki Carlsson

 2. Hej Anki!

  Ja, det är på nätet man främst märker att man inte är ensam. Efter att ha börjat läsa på en blogg som jag hittade är jag dock lite försiktig med vad jag läser. Jag börjar alltid med att kolla senaste inlägget för att se hur livet är idag, och där stod det i det här fallet att tjejen i fråga hade somnat in. Vissa saker mår man inte bra av att läsa…

  Jag funderar på att bli medlem i den lokala bröstcancerföreningen i Stockholm (Amazona), det ger förhoppningsvis också möjligheter till gemenskap.

  Imorgon har jag perukprovning, hoppas att jag gillar det hon har beställt hem. Jag behöver en med lite volym eftersom jag har lockigt hår, men för mycket volym kommer att se överdrivet ut. Eftersom jag har relativt långt hår ska jag klippa det kort ganska direkt efter första behandlingen, så att det blir lite mindre dramatiskt när man börjar få hårstrån i handen.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42