Har börjat få en del läsare!

Ny blogg-layout
Jag ser på bloggens statistik att jag har fått en del läsare, och de senaste dagarna har jag fått mina första kommentarer. Spännande, och kul att faktiskt skriva något som andra läser, inte bara som personlig terapi! Ska försöka att skriva lite mer kortfattat och ”bloggigt”, mina inlägg blir lätt uppsatser!

Som jag nämnde igår är jag på gång att flytta bloggen. Har gjort en design som i princip är klar, se smakprovet ovan. Till vardags jobbar jag med design och utveckling för webben, så det är ett naturligt steg att lägga bloggen på egen domän med egen design.

Har pratat med sköterskan två gånger nu idag. Först ringde hon för att berätta att provsvaret avseende vävnadsprovet från beckenet sa att man inte hade hittat några maligna celler, men att provet (alltså mängden vävnad) var mycket litet. Det låter ju bra, men i mitt paranoida tillstånd är jag ändå inte helt lugnad även om jag är betydligt lugnare än innan.

Andra gången ringde hon för att berätta att jag inte får veta något mer angående behandlingsstart idag, men förhoppningsvis imorgon. På Karolinska har de behandlingskonferens på tisdagar. Sedan ska tydligen röntgenläkare på Karolinska titta på mina bilder från St. Görans imorgon (dvs första datortomografin). Då undrar jag, vilka var det som tittade på bilderna förra gången och beslutade om den kompletterande provtagningen på beckenet?? Det är väl inte fel med flera bedömningar, men allt tar sån tid! Som det ser ut nu är det troligt att jag får komma på sköterske-/läkarbesök inför behandling den här veckan, men att första behandlingen blir först på måndag. Då har det gått två hela månader sedan jag tog kontakt med sjukvården angående knölen jag hade hittat. Vet inte om jag ska vara upprörd eller om det alltid tar så lång tid?!

Hur som helst så försöker jag tänka på vad som nu är positivt med att behandlingen inte börjar förrän efter helgen. Två saker:

  • Jag bör kunna följa med och hämta valpen när det är dags eftersom det då blir strax före andra behandlingen (men blir det på fredag istället får vi lite logistikproblem)
  • Vi kan hitta på något för att fira mammas födelsedag i helgen

Tog en skön promenad runt lunchdags idag, det var ganska slaskigt men ganska soligt. Nu känner jag mig rastlös. Om jag i förväg hade vetat att behandlingen skulle bli uppskjuten minst en vecka hade jag kunnat jobba mer, men nu har jag svårt att veta från en dag till en annan vad som gäller. Har dock kommit på en arbetsuppgift som jag kan ta tag i hemifrån, och som inte är tidskritisk. Känns bra att kunna göra något vettigt nu när jag bara väntar och inte egentligen känner mig sjuk.


  1. Här har du en till i din situation, jag kom in på din blogg och kunde inte sluta läsa. Jag fick min diagnos i jan-09, har redan opererat bort mitt bröst och lymfkörtlar. Jag ska få börja mina behandlingar om ett tag (cyto i 6mån, sen strålning sen herceptin i 1år), jag är nämligen gravid och måste vänta på kejsarsnitt, detta är en splittrad situation då jag är livrädd för att de ska sprida sig överallt under denna tid samtidigt som ja tänker på att barnet måste växa till sig. Jag håller alla tummar för dig och kommer fortsätta läsa din blogg.

  2. Hej Johanna!

    Jag avundas verkligen inte din situation! Måste vara helt olidligt psykiskt påfrestande. Risken för spridning av cancern är också det som jag oroar mig mest för. Har du långt kvar tills du ska föda barnet? Det blir väl dessutom jättetufft att ha en nyfödd att ta hand om samtidigt som du börjar med medicineringen, med tanke på hur trött man lär bli.

    Jag önskar dig verkligen lycka till med både barnet och behandlingen. Och fortsätt gärna läsa här så får du lite förhandsinfo om hur man kan uppleva behandlingen, även om det är olika för olika individer.