Shoppingdag

Dag 10, lördag. Det blev tyvärr inget besök hos Wilma på kenneln idag, Nina som har kenneln var sjuk och just nu ska jag verkligen inte träffa någon som är sjuk. Istället åkte vi till Forum Nacka för att shoppa huvudbonader till mig. Det är verkligen svårare än man kan tro att hitta en sjal/scarf som funkar att knyta på huvudet. Nästan alla man hittar är för stora. Jag vill ha kvadratiska i tunn och mjuk bomull, c:a 60×60 – 75×75 cm. Köpte till slut en på Lindex i svart och blekrosa som duger. Köpte också en ganska fräck mjuk svart keps på H&M för 60 bagis som går att trycka ner så att den täcker större delen av bakhuvudet. Kan ’blinga’ den lite…

Igår var jag hos frissan, så nu är håret riktigt kort. Det är ganska snyggt, synd att det bara håller en vecka eller så. Men…det är ju bra att veta att det kan se bra ut ganska tidigt när jag börjar få tillbaka håret! Instruktionen jag gav till tjejen som klippte mig var tänk Halle Berry när hennes hår var som kortast. Har nu också kunnat prova peruken lite bättre, och har komit fram till att det blir snyggast att bära den med ett brett hårband som håller tillbaka en del hår från ansiktet och gör att helheten ser mer naturlig ut.

För det mesta är jag ganska pigg, men i natt sov jag ganska dålig p.g.a. mensvärk och ont i vänster arm eftersom jag är lite svullen. Kan vara sista mensen någonsin för mig! Borde sova betydligt bättre nu i natt när jag är så trött. De flesta dagar kliver jag upp rejält pigg vid 7-tiden, men lägger mig gärna en stund efter frukosten. En stund efter att jag har ätit varje måltid blir jag rejält trött, antar att matsmältningen tar en stor andel av den energi jag har i anspråk då. Måste vara duktigare på att vila ordentligt under dagen och inte tro att jag kan köra på i vanligt tempo.

Om jag nu överlag är så här pigg under andra veckan i behandlingscykeln, undrar hur det blir den tredje veckan? Förutom att håret börjar trilla av, känner man av biverkningarna mer eller mindre? Jag är också ganska nyfiken på eventuella skillnader mellan biverkningarna av FEC och Taxotere. Om du läser det här och har erfarenhet av båda, skriv gärna en kommentar och berätta. När jag går över till Taxotere kommer jag dessutom parallellt att börja med Herceptin, som har lite andra typer av biverkingar. Vet ju inte hur jag kommer att reagera på den typen av medicin. Det låter läskigt att hjärtat kan påverkas!


 1. Hej!
  Jag har bara erfarenhet av EC än så länge. Nästa cytostatika som jag ska börja med är Taxotere och jag är mer än lite nervös inför cellgiftsbytet. Jag har mått relativt bra under de 3 EC-behandlingarna och hoppas att jag mår lika bra när jag börjar med Taxotere.
  Lycka till! Kram A-K

 2. Jag har själv försökt hitta lite info om skillnader i biverkningar mellan FEC/EC och Taxotere (Docetaxel). Den uppfattning jag har fått (från bloggar, forum och frågor till Cancerupplysningen) är att det kan vara väldigt individuellt hur man reagerar på Taxotere. De berättelser jag har läst har dock handlat om att de som har mått bra under FEC eller EC sedan har mått ganska pyrt under Taxotere. Inte av illamående, utan intensivare trötthet, svullnad i kroppen, värk i leder, svamp i munnen, naglar som lossnar osv.

  Förhoppningsvis drabbas man inte av alla dessa hemskheter, men man ska nog vara beredd på att det inte längre är en ’baggis’ såsom i alla fall jag (hittills, dag 12 i cykel 1) upplever FEC.

 3. Hej Maria, hoppas allt väl! Du hade inte skrivit hur det går med dig idag.
  Kersti


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42