Håret har börjar lossna

Inte på huvudet utan på…eh…sydligare breddgrader. Men huvudet ligger väl inte så långt efter, vilken dags som helst… Det är dag 15 idag, alltså har det gått två veckor från första FEC-kuren, och håret brukar börja lossna efter c:a två veckor sägs det. Sjalarna ligger redo i byrålådan i alla fall.

Var och lämnade tredje blodprovet idag. Bortsett från det kommande håravfallet upplever jag egentligen inga biverkningar nu mer än lite trötthet som dock inte är besvärande. Dagarna spenderar jag ganska mycket framför datorn, eller med att utföra hushållssysslor som den hemmafru jag börjar känna mig som. Tvätta, stryka, vattna blommor, laga mat, osv. Egentligen ganska avkopplande när det är lagom mycket att göra, men inte så värst stimulerande. Men nu är det bara 8 dagar kvar av lugnet! Vilda Wilma kommer väl inte ge mig en lugn stund, he he.

På den kreativa fronten håller jag på och målar en tavla till vardagsrumsväggen. Det är inte fullt så ambitiöst som det låter. Jag har några halvstora ramar som är tänkta att innehålla foton som sitter ovanför soffan, men jag har inte fått ihop tillräckligt många snygga foton så jag målar bilder att ha i ramarna tills vidare. Använder pastellpennor som jag laverar, samt kinesisk tusch. Och jag får väl erkänna att jag målar av snygga bilder som jag har hittat på Etsy.

Dagarna går ganska fort. Jag kliver upp senare än vanligt, och jag behöver inte skynda mig så allt jag gör tar längre tid så dagarna fylls ut snabbt. Nu är det i alla fall kväll, dags att äta lite och slötitta på TV. Bjarne kör spinning så han kommer hem ganska sent.


  1. Hej
    Jag är inne på min 14 dag idag på min första cytostatikabehandling och ännu sitter mitt hår på plats. Men det lär väl inte dröja länge förrän man får ta någon av sina sjalar i bruk. Köpte lite löshår på Glitter om det skulle hjäpa upp det hela. Har inte skaffat någon peruk. Jag har också mått förvånansvärt bra efter behandlingen så det är väl bara att hoppas att nästa behandling går lika bra. Den skall jag få den 23 mars. Min man heter förresten också Bjarne, han är dansk och därav mitt andra efternamn.
    Vet inte hur jag hittade till din sida, googlade på bloggar om bröstcancer tror jag.
    Varma hälsingar
    Rut


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42