Wilma-bus

Idag fick Wilma tag i änden på toalettpappersrullen, och innan jag hann blinka befann hon sig inne i vardgsrummet med en toapappersremsa som sträckte sig hela vägen från Wilmas mun till badrummet. En riktig hund-klassiker, och matte glömde att rycka åt sig kameran för att föreviga ögonblicket! Klantigt.


 1. hej Maria, jag är glad att du må bra med tanke på den starka kuren. Wilma är så söt så min 6 åriga dotter började igen tjata på att hon vill ha hund. Vi håller tummarna för dig.
  Vill rek en bra dvd för dig – damernas detektivbyrå.

  Jag skirver lite om mammas behandling ifall det ok för din del, eftersom jag själv hittade din informativa blogg via min sökning på FEC.

  Jag var hos min mamma i Stockholm, 72 (bröstcancer sen 30 år), och hon fick neutropeni efter sin första FEC behandling(neutropeni som biverkning av FEC). Vi var på sjukhuset med henne i 3 dagar. Nu mår hon bättre och hade sin 2a FEC igår – fast vi dsikuterade med doktorn ifall hon skulle orka med det. Mamma fick ”Neulasta” sprutan nu 24h efter FEC som skall stimulera tillväxten av dessa neutrofila granulocyter.

  Vad jag lite funderar på när jag ”läst på nätet” är att Radiumhemmet/labbet inte ringde till oss genast när de sett att mammas neutrofila granulocyter var under 0,2 denna måndagmorgon, dag14 efter FEC; (de var 0,8 dag 10) utan mamma fick feber på eftermiddagen och sen ringde vi till Radiumhemmet o fick instruktioner att åka in. Tack o lov så var jag hos henne o hjälpte henne till akuten, hon var så svag. Akuten tog oss på allvar och sedan hamnade vi på Avdelning 54 på Radiumhemmet – den bästa avdelningen jag någonsin varit på med mamma. Mamma fick antibiotikadropp och blev bättre.

  Ifall någon får upp min kommentar så vill jag säga att jag tycket att får du FEC (eller anna cytostatika) så håll själv koll på neutrofila granulocyter i blodprovet!
  Får man värden under 1 så skulle jag be om extra blodprov typ dagen /2 dgr efter. För att faller det under 0,5 har du inget försvar mot bakterier, virus eller svamp.

  hälsningar, Kersti
  Helsingfors

 2. Papper är alltid skoj! När vi bodde i lägenhet tyckte Dino att det var skoj även med posten som kom! Första gången han var själv hemma och posten kom fick vi ringa till avsändaren och be om ny faktura. Som tur var kom det inte så många den dagen……
  Men de är för goa. Kram på dig och hoppas att vi ses snart.
  / Petra

 3. Vad roligt det var att få läsa ett par riktiga kommentarer idag efter att ha suttit och raderat över 500 (!) skräpkommentarer. Jag ska se om jag kan aktivera en tjänst som heter Akismet som ska kunna stoppa detta gissel.

  Kersti: Det går fint att du skriver om din mammas behandling i kommentarerna. Jag fick också Neulasta-sprutan den här gången i förebyggande syfte, men tack och lov har jag helt sluppit infektioner. Nu har jag fått min sista FEC och ska börja med Herceptin och Taxotere lagom till Valborg.

  Petra: Synd att du inte kunde vara med på tjejmiddagen i onsdags. Wilma utvecklas verkligen snabbt! Hon lärde sig snabbt att springa upp för trappan. Nu när hon är 11 veckor kan hon också gå nerför trappan, dock långsammare och mer kontrollerat. Kommande onsdag får hon sin 12-veckorsvaccination och kan därefter få träffa andra hundar. Om en dryg månad börjar valpkursen, det ska bli hur kul som helst.