En riktig promenad

Ja, det är väl ingen tvekan om att lilla Wilma växer så att det knakar. För en stund sedan var vi ute på en riktig promenad, dvs Wilma (mer eller mindre) följde matte på den väg matte ville gå. Jag passade på att testa en väg som jag inte har gått förut men som blir en lagom promenadslinga tills hon blir större. När vi kom hem och Wilma var lite lugnare passade vi (Bjarne fick hjälpa till) på att duscha av henne. Igår blev hon ganska smutsig då vi åter igen var på Siggesta och busade med syrran i hundhagen. Wilmas syster, som på kenneln hette Happy och sen kanske skulle heta Molly, har nu till slut blivit döpt till Leeloo (som i Femte elementet). Leeloo var i alla fall ännu smutsigare än Wilma, hon landade med baken rakt i en lerpöl…

Imorgon är det äntligen dags att åka till veterinären för 12-veckors vaccination. Det blir spännande. Jag måste höra efter hur snabbt vaccinet verkar, dvs när får Wilma börja busa med grannarna Nisse och Trasan?

Jag är nu på dag 6 i tredje FEC-kuren. Ärligt talat känner jag mig inte särskilt trött alls. Kanske hjälper det att jag håller igång stor del av tiden. Jag har till och med fått träningsvärk i vaderna (skönare än skelettvärk), det blir en hel del springa varje dag, samt stå på huk. Förra cykeln var jag ju riktigt trött på dag 6, men idag mår jag prima. Imorse dammsög jag hela nedervåningen och plockade tvätt samt diskade. Igår dammsög jag uppe och våttorkade golvet. Ingen vila här inte, men jag kanske skulle behöva? Jag utgår från att kroppen säger ifrån om det blir för mycket.

Nu tror jag att jag behöver lite lunch, och så väntar ännu en tvätt på att hängas på tork. Wilma sover så det är bäst att passa på…


 1. Hej Maria,
  Hittade din blogg idag, och fastnade vid datorn i nästan en timme! Jag opererades för bröstcancer för 5 veckor sen och väntar nu på cellgiftsbehandling. Man törstar efter att få ta del av andras erfarenheter, och det fick jag verkligen på din blogg. Du skriver så levande och informativt, och samtidigt positivt vilket känns upplyftande. Jag kommer att följa dig vidare. Stort tack så länge!

 2. ingen hemsida så länge 😉

  http://galleri.vovve.info/gallery.asp?a=msfBLWiAoR

  ta hand om varandra, tufft med bröstcancer, men det fixar sig, min mamma blev helt frisk för ca 5 år sen och då är hon 40-talist, och sjukvården har ju gått miljarders steg framåt.

  jag blev helkär i er lilla russel som bjarne visade mig foton på idag, ni kommer ha att göra, men den rasen har minst lika humor som en boxer 😉

 3. Malin: Vad fin han är, Frank! Du har verkligen många härliga bilder i ditt galleri. Ja, det är mycket bus och personlighet i en Parson. Det blir många skratt varje dag.

  Ingrid: Jag är väldigt nyfiken på hur operationen är och hur man mår efteråt. Har man mycket ont? Hur är det med rörelseförmågan? Jag är lite nervös eftersom jag ska opereras i juli när det kanske är så varmt att bara det blir jobbigt.

 4. Hej Maria, Förlåt att jag inte har svarat tidigare! Jag tycker att operationen gick väldigt bra. Hela bröstet opererades bort och ett implatat opererades in samtidigt (s.k. direkt rekonstruktion). Endast tre lymfkörtlar togs bort, så min arms rörelseförmåga var tillbaka till 100% redan efter ett par veckor. Visst gjorde det ont efter operationen, men inte mer än att det gick att kontrollera med bra smärtlindring. Enligt kirurgen var det inget att spara på; hon tyckte jag skulle ”mota Olle i grind”. Jag fick med mig starka receptbelagda värktabletter hem, men trappade ned efter en vecka. Läkningen har gått utan problem. Har varit på sjukhusets kirurgmottagning och fyllt på protesen (koksalt) tre gånger. Det har inte varit smärtsamt. Det nya bröstet är jättesnyggt, och nu märker jag det inte alls. Hör gärna av dig om du har fler frågor! Även om vi alla upplever vår cancerresa olika, så känner jag att det finns en enorm kraft och tröst i att få dela med sig. Varma hälsningar Ingrid

 5. Hej Ingrid!

  Det var skönt att läsa din beskrivning av operationen och tiden efteråt. Jag hoppas också på direkt rekonstruktion, men jag vet inga detaljer om min operation ännu. I nästa vecka får jag min näst sista cytostatikakur så det är väl dags att träffa kirurgen ganska snart. Bara en och en halv månad kvar tills det bör vara dags för min operation.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42