Ensam hemma med matte

Kalas! Först blev det sovmorgon i sängen, det här är en morgontrött valp. Morgonrastning med husse vid 6-tiden, sen 200 blås upp till övervåningen och sova tätt intill matte till halv nio. När mattes mage började kurra var det dock slut på myset. Matte lyckades äta frukost nästan i lugn och ro genom att slänga ut hundmat över vardagsrumsgolvet. Wilma var tillräckligt hungrig för att det skulle hålla henne sysselsatt en stund.

Vi börjar få rutin på morgonen nu. Matte har ju sällan brådska, så tandborstning, dusch och bäddning får ta sin tid. Bästa busen under tiden: sno mattes underkläder när hon duschar och tugga sig igenom så mycket toapapper som möjligt. Inte svälja, men lämna blöta pappersklumpar runtom i huset.

Försökte ta en riktig promenad nu på förmiddagen, men det gick inte lika bra idag. Vi började med att äta banan på altanen. Mums! Därefter kom vi iväg men inte så långt. Wilma hittade en tappad babyrosa napp vid sidan av vägen, tog den i munnen, och sedan var det full fart hem till soliga gräsmattan där det var jätteskönt att ligga och tugga sönder den. Tror inte att någon vill ha tillbaka den nu. Matte försökte få en gullig bild med mobilkameran men det gick sådär, den kameran är liksom allt annat än snabb.

Wilma har idag också varit i närkamp med en humla. Den var spännande att jaga tills, gissar jag, det brände till på lilla nosen. Då blev det läbbigt. Hon kanske inte är lika ivrig nästa gång…

Nu återstår en timme tills vi ska åka till veterinären. Wilma sover i mattes knä, och matte sitter och bloggar fast hon egentligen hade tänkt jobba lite. Vi misslyckades med kloklippning igår kväll, Wilma var inte så lugn som vi trodde när vi försökte. Det är verkligen något vi behöver bli bättre på!

Endera dagen ska jag justera grafiken till den här bloggen och döpa om den till det mer passande ”Livet med bröstcancer och en terrier”. Hur låter det?