Brandmän

För en stund sedan ringde det på dörren. Det var två tjejer i nedre tonåren som ganska uppjagat berättade att det brann i en liten stuga på förskolans lekplats (jag bor granne med förskolan), och kunde jag ringa till brandkåren? Jag gjorde det och gick sedan ner till förskolan för att vänta in. Wilma fick hänga på, Bjarne är inte hemma. Tjejerna väntade vid stugan, som är en värmestuga med elstad inuti. Tjejerna hade redan släckt de värmeljus som stod på en träbänk, men det brann fortfarande i eldstaden. Ungefär en timme tidigare var jag ute med Wilma och träffade på ett gäng äldre tonåringar, mest tjejer, som kom från stugorna. De hade tydligen slagit in fönstret för att ta sig in i en av de låsta stugorna, och sedan eldat på rejält men lämnat utan att släcka.

Hur som helst, brandkåren kom med två bilar, men det behövdes bara en hink med vatten för att släcka det som återstod av elden i eldstaden, samt att de gjorde en inspektion av hela stugan innan då åkte iväg. Och så hann naturligtvis alla hälsa på Wilma, vem kan låta bli?

PS. Jag upptäckte precis att alla inlägg som jag har publicerat sedan det slog över till sommartid har ett klockslag som visar en timme för tidigt. Hittade sedan på Inställningar i WordPress att man där manuellt måste ställa om mellan sommartid och vintertid. Nu har jag i alla fall gjort det, men det här inlägget publicerades vid 21-tiden och inget annat.