Snacka om aprilväder

Imorse snöade det. En stund mitt på dagen kom något som var mer som korn än snöflingor, men inte riktigt hagel. Och kallt var det! Nu är det fantastiskt soligt, fast blåsigt. Idag har jag planterat en del penséer i krukor utomhus som svärfar hade med sig igår. Bjarne fyllde år och båda hans föräldrar kom på besök. Svärmor har förresten läst en hel del av min blogg. En vänlig släkting skrev ut hela bloggen och postade en tjock lunta till henne. Coolt! Hon får väl be om en ny lunta om ett tag så att hon kan läsa fortsättningen… Och hon hade också med sig ett våffeljärn i present! Förra helgen fick vi också ett, jag har skrivit i ett tidigare blogginlägg om att vi saknade ett våffeljärn. Vi ska byta det mot en liten bordsdammsugare, kan behövas med en vovve i huset.

Det var dags för halvtidskontroll i behandlingen igår i form av mammografi. Jag var på Bröstcentrum på St. Görans. Först vanlig mammografi, sedan läkarkontroll med ultraljud. Tumören i bröstet har inte minskat jättemycket ännu, men jag har ju som bekant inte börjat med Herceptin ännu. Tumören i armhålan har däremot minskat rejält. De tog också ett nytt vävnadsprov från bröstet (tunn nål) på ett område som på ultraljudet men inte på mammografin så förtätat ut, lite vid sidan om den kända tumören. Det spelar inte så stor roll för mig om det finns mer tumörvävnad, bröstet ska ju ändå bort, men för kirurgen är det viktigt att veta var all tumörvävnad sitter. Jag var rädd att jag skulle vara rejält öm i bröstet som sist, men jag hade tur den här gången, det är bara ett litet blåmärke som knappt känns.

Några grannflickor kom och ringde på idag, de hade en present till Wilma. En rolig repleksak! Det är framför allt en av flickorna som är 6 år som så gärna vill ha en hund. Tyvärr var Wilma lite för trött för att vilja leka just då, hon satt bara och tuggade gräs. De får leka med henne en annan gång när hon är mer i gasen.