En vanlig förkylning

Började känna mig snuvig igår kväll, och nu är jag förkyld. Rinnig snuva, aningen ont i halsen, men ingen feber. Ringde ändå till Radiumhemmet för att fråga om det är något särskilt jag ska tänka på eller så. Dricka mycket, ta det lugnt, och hålla koll på tempen var beskedet. Om jag skulle få feber kan jag behöva få antibiotika. Hittills känns det dock som en helt vanlig förkylning så jag är inte orolig. Systern jag pratade med la till ett extra värde som ska kollas när jag lämnar blodprov imorgon, ett värde som är förhöjt om det skulle vara så att jag har en infektion i kroppen. Men om förkylningen har ett vanlig förlopp bör min behandling i nästa vecka inte äventyras.

Det är ganska kallt och blåsigt idag, så jag klädde på mig ordentligt när jag gick ut med Wilma, två gånger hittills. En nosa-runt-och-äta-harlortar-runda och en riktig promenad. Nu när jag inte har något hår inser jag hur kallt det kan bli i nacken när det blåser! Iiiii, inte skönt.

Vad kan man då hittapå att roa sig med när man är hemma sjukskriven och har en liten valp att passa? Tja, mest så blir det att vara ute med Wilma och/eller leka med henne. Ibland sover hon dock (som nu), då får man vara snabbt att utnyttja tiden. I helgen målade jag en anslagstavla som jag har köpt till mitt hobbyrum (tillika gästrum) vit, samt att jag målade på fläckar på ett par väggar i huset där jag hade spacklat igen gamla skruvhål. Idag håller jag på och syr ett överdrag till symaskinen. Det finns en del pyssel att ge sig på…

Igår var det blodprov igen, andra gången denna cykel (3:e och sista FEC-cykeln). Nu är det fler värden som kollas än i tidigare cykler, därför duger det inte att ta blodprov från en fingertopp, utan det krävs en ven. Första blodprovet gick fint, tjejen hittade en ven i armvecket på första försöket. Igår gick det inte lika bra (jag är alltså svårstucken), två olika personer fick prova, och på fjärde sticket gick det och då på ovansidan av handen. Tack och lov behövdes inte ens ett helt rör.

Övrigt som jag gjorde igår, då det var soligt och jag var utomhus mest hela eftermiddagen (och därefter blev jag förkyld, hm…) var att försöka rensa ogräs. Wilma försökte tyvärr hjälpa till så det blev inte så effektivt. Jag sådde också frön (inomhus) av luktärtor och krasse. Jag gillar verkligen den överdådiga blomning som krasse bjuder på. Har ännu inte bestämt var i trädgåden jag ska sätta krasseplantorna i jorden, eller om jag bara ska ha krasse i krukor som förra sommaren. Luktärtorna har jag hittat en bra plats till. Vill inte ha dem i kruka i år.

Nåväl, nu ska jag ta och sy klart det där överdraget till symaskinen.


  1. Hej där!
    Det är bra att du är rädd om dig. jag blev inlagd med feber efter behandling nr.1 och fick antibiotika intravenöst och sedan med tabletter. Bra att det finns. Det är ju lite läskigt det här med att ha dåligt försvar pga. den låga nivån vita blodkroppar. Ta det lite lugnt, drick vatten och slappa så mycket du kan. Hej så länge! / Karin


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42