Taxotere 1…och så lite fotobloggande

Det blev en tidig morgon idag, jag fick åka hemifrån redan före kl. 7 eftersom jag hade behandling kl. 8.30 på Karolinska. På schemat idag stod min första Taxotere-behandling av sammanlagt tre. Jag fick aldrig någon feberreaktion efter gårdagens Herceptin-kur, så jag mådde utmärkt (trots kortison). Hann med att ta några foton med min mobiltelefon innan jag gick in på Radiumhemmet, var i god tid och vädret var toppen! Ska bara föra över bilder från telefon samt digitalkamera så ska kunna publicera dem…vänta…vänta…sådärja:

Bilder tagna med mobilen på Karolinska
Tjusiga jag i min fina keps och peruk i tofsar, samt blommande magnoliaträd utanför apoteket Karolinen.

Detta var den kortaste behandlingen hittills, endast 60 minuter, och inga besvär alls under behandlingen eller under resten av dagen. Fick eget rum idag. Det enda som var lite knöligt var att bläddra i inredningstidningarna där jag satt på behandlingssängen. Taxotere kan påverka naglarna, men det kan delvis motverkas genom att man under infusionen har på sig ”ishandskar” vilket innebär iskalla, klumpiga, vadderade tumvantar stora som ugnsvantar. Lyssnade samtidigt på min iPod.

Jag fick också ett nagelvårdskit som delas ut till alla som får Taxotere, fotade innehållet:

Nagelvårdskit
Nagelvårdskit med nagelbandsolja, nagelförstärkare, handkräm, nagelfil och goda råd och instruktioner.

Gick förbi bröstmottagningen innan jag åkte hem, men min läkare var inte på plats då. Hon ringde mig några timmar senare med resultat från lungröntgen och datortomografi. Det var lugnande resultat. Varken pricken på lungan eller på beckenet har ändrats i någon riktining. Detta i kombination med att de konstaterade tumörerna i bröst och lymfkörtel har minskat markant gör att det än mindre troligt att de två ”prickarna” är cancermetastaser, utan det är mer troligt att det är något annat ofarligt. Läkaren tyckte att jag inte skulle oroa mig för prickarna.

Läkaren ringde tillbaka bara några minuter efter att vi lagt på. Hon hade nu tittat på mina blodvärden från senaste blodprovet, och ville rekommendera mig att ta en Neulasta-spruta även denna cykel eftersom jag reagerade bra på den tidigare, dvs. mina blodvärden blev inte för höga. Fördelen är att jag löper mindre risk att drabbas av någon infektion. Nackdelen är att ganska få apotek har Neulasta i lager, och jag behöver sprutan innan kl. 10 imorgon bitti. Det blev att sätta sig i bilen och åka till apoteket Karolinen på Karolinska i Solna, en extra utflykt som ändå tar sin tid. Jag passade på att plocka ut mer av några andra mediciner när jag ändå var där. Har nått taket för högkostanadsskydd på receptbelagda läkemedel det här året, men om jag skulle ha betalat fullt pris för samtliga hade jag fått betala följande:

  • Neulasta, 1 spruta à 6 mg……12.630 kronor (helt sant!)
  • Betapred, 100 tabeletter à 0,5 mg……110 kronor
  • Alvedon, 100 tabeletter à 500 mg……49 kronor

Viss skillnad i pris, eller hur?

Idag var Wilmas syrra Leeloo med husse Rolle på besök igen. Småvovvarna busade vilt som vanligt, men när de började lugna ner sig kunde de springa runt tillsammans i huset och till och med gemensamt bära omkring på en leksak. När det var dags för dem att åka hade Wilma hunnit bli ganska trött, och Bjarne lyckades ta följande gulliga bild:

puss syrran
Puss puss syrran! Wilma och Leeloo. Bilden är INTE tagen under vild lek.

Jag tar med några fler bilder som jag inte har publicerat tidigare. Är medveten om att jag inte är så konsekvent, ibland lägger jag ut bilderna på Flickr och länkar in dem, men nu blev det att jag skalade ner dem i Photoshop och publicerade dem direkt till bloggen, således går det inte att klicka på dem för att se bilden större. Ids inte göra om det nu, men ska försöka komma ihåg att istället gå via Flickr framöver.

mys i fönstret
Wilma och matte myser vid vardagsrumsfönstret. Min snygga keps igen…

skyldig blick
Skyldig liten valp har ertappats med att sno mattes trosor när hon duschar.

det bästa som finns
Det bästa som finns är att ligga i solen på gräsmattan och tugga på något, vad som helst duger.

Hobbyrummet
I hobbyrummet: symaskinsöverdrag och anslagstavla som jag har fixat till.