Hundliv och trädgård

Nu är jag på dag 3 i min första Taxotere-cykel. Hittills tycker jag att jag överlag mår bättre än efter FEC-kurerna. Det beror nog på att jag inte behöver ta medicin mot illamånde, alltså slipper jag bli förstoppad, och därmed behövs inte heller laxerande medel. I tre dagar har jag däremot ätit ganska mycket kortison (Betapred), men tycker inte att det har påverkat mig mer än att jag hade svårt att somna igår kväll. Men idag är första dagen utan kortion så nu kan jag nog förvänta mig några trötta dagar. Har också haft lite skelettvärk, främst i låren, av Neulasta-sprutan (den svindyra…).

Det är sådant fantastiskt härligt väder den här Valborgshelgen, så vi har varit jättemycket utomhus och passar på att fixa en del i trädgården. Vi har bara bott i huset i knappt två år, så det finns mycket kvar att göra innan vi har fått till den trädgård vi vill ha, inte bara en tomt. Igår gjorde vi en utflykt till Zetas trädgård, som ligger jättenära IKEA i Kungens Kurva. Det är en fantastisk handelsträdgård och…man får ta med sig hundar in! Wilma var ganska trött när vi var där, så det blev aldrig att vi fikade i trädgårdscaféet, vilket brukar vara en riktig hit.

Vi fick i alla fall med oss lite varor hem. Köpte ett träd som ska stå ganska nära tomtgränsen på gräsmattan, vi valde vi en rundoxel som får en ganska smal krona, samt att den är tålig för t.ex. vind och snö (det är blåsigt i skärgården). Den planterade vi igår kväll, Bjarne slet tappert med att gräva hålet, det finns en hel del sten i marken här… Vi köpte också ett par buskar som vi ska trycka ner i marken på en liten allmänning precis utanför vår altan för att få lite insynsskydd. Tror knappast att någon kan opponera sig, det blir bara snyggare helt enkelt. Vi fastnade för hägg (pärlhägg för att vara exakt), plantorna var inte så dyra. När vi sedan betalade i kassan visade det sig dessutom att de hade någon kampanj på gång, vi fick med oss en bonusplanta hem, blåregn (Wisteria). Nu måste vi hitta en bra plats att plantera den, den måste kunna klättra och vill ha mycket sol. Köpte också en påse med spenatfrön, man kan sätta dem successivt under våren och sommaren och få ständig tillgång till färsk spenat. Underbart!

Bjarne var iväg och körde ett spinningpass i förmiddags, då tog Wilma och jag en lite längre promenad ner till Sjöliden (församlingsgård) som ligger vid Torsbyfjärden. Vädret var helt fantastiskt och varmt trots att klockan bara var strax efter tio. Det var ett härligt äventyr för lillskruttan som fick känna lite på vattnet (knappast badbart) och kliva runt på stenarna i vattenbrynet. Det blir nog en badhund av henne framåt sommaren tror jag! När Wilma var sådär lagom blöt hittade hon tyvärr en hög med sot att rulla sig i (rester efter en valborgseld)…så nu ikväll har vi duschat av henne. Inte jättepoppis, men nu luktar hon bättre. Och hon kan få sova i vår säng.