Smaken ok igen

Är nu på dag 11 i första Taxotere- och Herceptincykeln. Min erfarenhet hittills avseende biverkningar var att dag 4-6 hade jag ordentlig skelettvärk, och dag 7 började den avta. Från och med dag 7 och till och med igår, dag 10, fast intensivast dag 8-9, var jag påverkad i munnen så att jag var lite öm samt att inget egentligen smakade gott. Värst var starka saker som t.ex. färsk gul lök. Från och med idag smakar mat och dryck som den ska igen, en oerhörd lättnad. Trötthet har jag inte upplevt så mycket mer än de dagar som skelettvärken gjorde livet surt. Hoppas att det håller sig så. Tack vare Wilma får jag rejält med motion, vilket säkert gör att jag inte blir tröttare än nödvändigt.

Idag gjorde vi en utflykt med Bjarnes mamma till ett naturreservat på vid Baggensnäs. Det är otroligt vackert där eftersom det är gles skog med stora ekar och massor med blommor på marken. Vilken kontrast till de vanliga barrskogarna! Wilma verkade stormtrivas med att springa i skogen, så mycket att lukta på. Hon hittade t.ex. en död, torkad groda som hon började tugga på. Usch!

Jag ska försöka odla diverse ätbart i år i vår lilla trädgård. Tog en tur till Plantagen igår och inhandlade en pallkrage som nu fungerar som planteringsbädd på ”nedre tomten” som vi säger, dvs. den lilla plätten i slänten nedanför altanen. Sådde morötter och sockerärtor igår, och ska så brytbönor om ett tag när det är lite varmare. En tomatplanta ska också inhandlas, men det ska nog också vara lite varmare då. Men den får nog husera i kruka på altanen.

Tror jag ska gå och lägga mig och läsa lite nu, gör inte det så ofta eftersom jag tycks komma i säng så sent. Imorgon är det dags för blodprov igen, ska försöka komma iväg ganska tidigt så att jag har det gjort och kan utnyttja dagen.


  1. Hej Maria, Vad skönt att biverkningarna börjar klinga av. Själv började jag en FEC behandling (6 gånger) för två veckor sedan, och har hittills inte haft några biverkningar att tala om. Jag har läst allt du har skrivit med stort intresse, och kommer att fortsätta med det. Hälsningar Ingrid


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42