Allergi och pollen, blä!

pollen1

Dag 14 i första Taxotere- och Herceptincykeln. Idag har det börjat svida ganska rejält i mina ögon, och de vattnas. Tror att det är pollen i kombination med att slemhinnorna är påverkade av Taxotere, men jag kan inte vara helt säker. Min näsa rinner också konstant. Det är inte jättekul att vara utomhus just nu. Jag petade i mig en av de receptbelagda allergipillren som ska tas innan Herceptin för att testa om jag skulle märka någon skillnad, men det verkar inte så. Ska ta upp det när jag har läkarbesök i nästa vecka, fråga om det helt och hållet kan vara en biverkning som antihistamin inte rår på.

Hade besök av mamma och en kusins fru idag, det har varit soligt mest hela dagen och vi tog promenad med Wilma samt fikade på altanen. Bjarne jobbade inne i stan idag så det var trevligt med lite sällskap.

På fredag ska jag på Look Good…Feel Better på Radiumhemmet, en sminkkurs (eller egentligen ett humanitärt program i form av en sminkkurs) för kvinnor som behandlas för cancer så att de tappar håret och därmed drabbas av utseenderelaterade problem. Jag har inte blivit av med ögonbryn eller ögonfransar ännu, men tycker att de har tunnats ut en del. Det återstår att se hur hårt Taxotere-behandlingen går åt dessa. Jag är nog mest nervös för att bli av med ögonfransar, hur blir det då när jag svettas eller det rinner från ögonen? Det måste vara rejält irriterande.