Se bra ut och må bättre

Idag fick Wilma åka buss för första gången. Det gick förvånansvärt bra med tanke på att resan in till Slussen tar drygt 40 minuter. Jag skulle till Karolinska och Look Good…Feel Better-kursen vid 13-tiden, och Bjarne var inne i stan på möte på förmiddagen. Istället för att skaffa hundvakt möttes vi på Slussen där jag lämnade över Wilma till husse. Så hon fick två bussresor, jobbig dag för en liten valp.

Innan jag åkte iväg ringde kontaktsköterskan från Radiumhemmet angående blodprovet jag lämnade igår. De vita blodkropparna är på en bra nivå, men blodvärdet (röda blodkroppar) är lite lågt så jag kommer att få en blodtransfusion på tisdag innan nästa behandling som är på onsdag. Blodet ges också via venporten och det tar två timmar. Kontaktsköterskan föreslog att jag skulle ta med mig något att äta, ska vara där redan före klockan nio för att lämna blodprov, och kommer väl inte därifrån förrän efter lunch. Nu måste de också blodgruppsbestämma mig, men jag vet sedan en tidigare operation (på 80-talet, i Frankrike) att jag är AB Rh+.

På Look Good…Feel Better var vi 16 deltagare som på två timmar fick lära oss lägga en enkel vardagsmakeup samt knyta sjal på huvudet på två olika sätt. Det ena gillade jag och ska försöka anamma, men jag har inte riktigt rätt modell och storlek på sjalar för ändamålet. Ska kolla på t.ex. Indiska om jag hittar någon som funkar. Flera av de deltagande kvinnorna hade peruker som såg riktigt bra ut även uppe på huvudet, inte som min som liksom står upp. Det är väl för att min peruk ska vara en peruk med volym, men att jag har insett att det inte är en volym jag önskar. Om jag behöver skaffa en peruk till i höst blir det en som är helt annorlunda.