Nu är det väl ändå sommar!

Vilken härlig dag. Sol och varmt, sådär lagom varmt som jag gillar, inte gassande mitt-i-juli-varmt. Det blev en ganska soft dag, svärmor kom över och hjälpte bl.a. till med att plantera om några kryddväxter som inte mådde så bra. Jag hade nog planterat dem för tätt. Wilma verkar ha njutit ordentligt av att kunna vara i solen. En sån soldyrkare hon är! Idag kom vi iväg på promenad tidigare än vanligt, det var alldeles perfekt temperatur då. Jag har nu också provat en ny väg för att ta mig till och från skogen så att jag slipper dagiset (se tidigare inlägg för att förstå varför detta är viktigt). Suveränt!

Jag har fortfarande kvar utslagen på kinder, i armveck och på undersidan av överarmarna. Igår ringde jag kontaktsköterskan på Radiumhemmet för att få råd. Hon föreslog att smörja in med hydrokortisonsalva i några dagar, och har det inte blivit bättre till veckan skan jag höra av mig igen så att jag får träffa en hudläkare. Det har hettat och kliat mindre idag, så det finns hopp. Jag valde dock att inte delta på jobbets sommarfest ikväll, förutom utslagen så har jag fortfarande dålig smak i munnen så att det mesta smakar konstigt. I övrigt känner jag inte av så många biverknigar nu, däremot går jag nu in i den infektionskänsliga fasen så jag måste vara försiktig, tvätta händerna ofta och hålla mig borta från dagisbarn och helst de som har samröre med dagisbarn.

Det tråkiga med att det är soligt är att jag naturligtvis bör undvika att få så mycket sol på mig, i synnerhet i ansiktet just nu. Var till apoteket och köpte SPF 30 (dyrt med väl värt investeringen), och så hittade jag en stråhatt med stort brette att ha ute i trädgården för 20 bagis på Plantagen. Allt växer så snabbt i trädgården nu när det omväxlande är regn och sol och värme. Om jag kommer ihåg ska jag fotografera och skriva ihop en ny trädgårdsrapport imorgon. Nattinatt!