Äntligen normalvikt

Efter några år med ett BMI strax över gränsen mellan normalvikt och övervikt (25) så har jag nu, efter att ha gått ner 3 kg, äntligen blivit normalviktig oavsett om jag är 156 eller 157 cm i strumplästen (mätresultaten varierar). Förutom att det känns bra och att kläderna sitter bättre så är det bra i cancerskyddande syfte att inte ha för högt BMI.

Sund kost och mycket motion är receptet. Jag har främst dragit ner på kolhydrater, och har helt uteslutit sötsaker och alkohol (och en del annat onyttigt) tills vidare (tills jag är fri från cancer, socker ger näring till cancerceller vilket de inte ska ha). Sedan gör alla promenader med Wilma sitt till… Maken drabbas ju också, han har gått ner ännu mer, fast han har ju fler kilo att ta av så procentuellt kanske vi har gått ner ungefär lika.


  1. Hej!
    Nu har jag läst hela din blogg i kväll.Jag fick diagnos her2+ i aug-08 och opererades i okt.Har fått 4 fec och 3 taxotere ska ta den sista 18 juni.Tyvärr hade jag fått metastaser i ryggraden som upptäcktes vid första röntgen.Har även fått Herceptin 3 gånger.De enda biverkningar jag haft är fruktansvärda sår o blåsor i munnen.Jag hade toncillcancer förra året och blev strålad i munnen,det kan bero på detta att jag är så känslig där.Har jättesvårt med mat och har gått ner 15 kg sen förra sommaren.Bottenrekord i veckan-46kg.Jag har även likadan hund som dig,Emil 10år.Wilma är jättesöt!

    mvh Anneli