En lugn midsommar

Vi var bara hemma på midsommarafton. Lyckades få oss en sillunch ute på altanen, på Värmdö kom inget regn förrän på eftermiddagen. På midsommardagen var vi på kalas med grillning hos Bjarnes systerdotter som fyllde moppe. Sedan i lördags har det varit riktigt fint väder och vi har allihop mest varit utomhus. Jag försöker hålla mig i skuggan så mycket som möjligt, men det är inte helt lätt med en hund. I synnerhet inte när man går promenad, vilket jag gör en till två gånger per dag.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg fick jag efter den här Taxotere-kuren hudutslag på utsidan av överarmarna, värst på vänster arm. Gissar att det finns en koppling till att min cancer är på vänster sida, medicinen är väl mest ”aktiv” där det finns något att bekämpa. Nu har utslaget börjat försvinna vilket innebär att huden torkar ut som när man har bränt sig i solen och jag har börjat fjälla på en yta stor som en handflata (liten kvinnlig sådan).

Nu har jag inte så mycket biverkningar längre. Smaksinnet är som det ska, testade en glass idag (ett litet undantag från inget-socker-regeln) och den smakade bra. Jag har haft ganska mycket tinnitus den här gången, men som onkologen sa så är det nog delvis psykiskt kopplat. Och jag är väl mer nervös inför kirurgin än jag är medveten om. Såg att det snart är dags att både raka mig under armarna och raka benen! Synd, på sätt och vis, det har varit superbekvämt att slippa just det håret. På huvudet bör väl fjunen så sakta börja förvandlas till riktigt hår med start om en dryg vecka. Spännande, faktiskt! Fast jag är helt inställd på att håret kommer att se ut som f_n ett tag…

Imorgon är det så dags att träffa kirurgen. Dagen börjar dock med en tidig mammografitid, och jag måste kliva upp vid femtiden för att hinna eftersom jag har en bit in till stan. Därefter blir det lungröntgen och datortomografi. Ska trycka hårt på att jag är svårstucken så att det inte blir som sist: två olika sköterskor misslyckades med att sätta grejen för kontrastvätskan i armen, så jag fick vänta på att en narkosläkare fixade det hela. Hoppas också att de lyckas sticka i armvecket istället för på handleden, det var allt annat än skönt när kontrastvätskan sprutades in i den tunna lilla venen på handleden!

Sista valpkursen i förmiddags. Vi jobbade vidare med tyst inkallning och gå fint i koppel. Wilma var jätteduktig, självklart (tycker husse och matte). Nu blir det till att öva massor hemma. Jag kan väl inte påstå att gå fint i koppel funkar så bra i vardagen ännu. Som den överenergiska lilla terrier hon är antingen studsar hon eller drar som attan i kopplet. Går vi i skogen får hon däremot gå lös med långlina sedan hon lärde sig ”hit” (funkar jättebra) och ”stanna” (funkar hyfsat).


  1. Hej Maria, det bästa med värmen är kanske ändå att vattnet värms upp så man kan bada i sommar.

    Jag vill tips om Aloe Vera för dina utslag, och då menar jag ”riktig” som jag inte vet vad det är för märke just nu, men en dam i Stavsnäs är min leverantör – hon heter Agda och levererar till mig på jobbet i stan – hon har tel 08-571 501 61 eller 070 631 1960
    Den här salvan är underbart läkande mot solsveda, munsår – ja allt.

    Lycka till med allt idag
    /Eva


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42