Segway – inte helt ofarligt

Igår kväll åkte vi Segway, Bjarne, min syster Tina och jag. Det hela började i Gallerian på Hamngatan, där den nu nedlagda Åhlénsbutikens nedre våning har förvandlats till en övningsbana för Segway. Vi fick öva på att styra ”fordonet” innan vi gav oss ut på stan. Förutom oss tre var det en far med två tonåriga söner, samt en ledare.

Turen gick ut till Djurgården via Strandvägen, och vi åkte på cykelbanor. Längs med Strandvägen tyckte jag att det gick lite väl fort. Tack vare det soliga och varma vädret och det faktum att det var fredag kväll var det rejält med folk ute i de krokarna, och en oförutsedd händelse hade varit svår att hantera i den farten.

Ute på Djurgården åkte vi runt Wasamuseet och sedan runt Rosendal. Det gick jättebra för samtliga tills vi kom till en nedförsbacke med grus i närheten av Rosendal. Jag tyckte själv att det var lite läskigt att åka ner för den, men klarade det utan bekymmer. Syrran låg lite efter, så flera av oss stod nedanför backen och såg på när hon mot slutet av backen gjorde en rejäl vurpa och landade så att hon slog i revbenen på Segwayen. Hon hade ganska ont i vänster sida, men valde att fortsätta turen. Hon gick dock ner för resterande nedförsbackar.

Efter turen mötte vi upp med mamma som hade passat Wilma under tiden, och åt lite mat på en restaurang i Kungsträdgården. När vi gick därifrån hade Tina fått mer ont i sidan, och hon valde att ta bussen till SÖS och akuten. När jag talade med henne i morse berättade hon att olyckan resulterade i brutna revben (läkaren var inte specifik i fråga om antalet…), och hon skulle till apoteket för att hämta ut starka värktabletter. Brutna revben får läka av sig själv, man ska ta det lugnt och knapra värktabletter ett tag.

Syrran kommer inte att testa Segway igen. Bjarne och jag tyckte att det var jättekul, men det var onödigt att köra så fort på vissa ställen, och onödigt att dra turen via en nedförsbacke med grus när alla deltagarna faktiskt är nybörjare på Segway.