Tre dagar kvar med två bröst

Blodprov och kort möte med narkosläkaren på S:t Görans igår morse. Eftersom det är semestertider kommer jag att opereras på ”vanliga” kirurgavdelningen och inte på dagkirurgi där vanligtvis alla bröstoperationer görs. Den enda egentliga konsekvensen som jag kan märka av är att jag kan få dela rum med någon som har opererats för något helt annat.

Den jag pratade mest med var sköterskan på operationsbokningen. Fick känslan av att hon hade hur mycket tid som helst och var lite pratsugen. Kanske bokas det inte så många operationer i semestertider så att hon hade lite att göra… Tycker inte att jag fick någon ny information igår, förutom att det på en lapp om förberedelser inför operation står att man inte får glömma att tvätta naveln. Ok då, inga problem. Jag ser också att det är specificerat att man ska tvätta sig med just flytande tvål.

Nu måste jag tänka igenom vilka förberedelser jag behöver göra inför operationen. Jag måste ha rena kläder och rena sängkläder att ha på mig och att sova i efter de två renande duscharna. Jag behöver också kläder som är lätta att ta på sig för dagarna närmast efter operationen, inte minst då jag ska hem från sjukhuset. Peruken behöver också tvättas, även om jag knappast kommer att använda den till eller från operationen. Då blir det rentvättad sjal till operationen, och en keps att bara trycka ner på huvudet till hemresan.

Väderprognosen är tack och lov svalare inför måndag och tisdag, bara 18-19 grader. Igår var det nästan olidligt varmt, och inte helt oväntat kom det åska imorse. Wilmas första åska, kan tilläggas. Hon verkade inte så störd, men så kom åskan inte så värst nära oss. Nu håller det på att klarna upp igen och med det kommer värmen. Kanske åker jag iväg och badar med Wilma i eftermiddag, har inte bestämt mig ännu. Just nu är hon i alla fall hur slö som helst (bild tagen för några minuter sedan):

 Wilma på husses tangentbord
Undrar hur husse kan få något gjort med denna lilla diva i knät…

Om det nu är svullnad som gör att jag får besvär i vänster arm just nu så är det inte så konstigt. Värmen gör att jag svullnar. Mina fingrar är svullna, ringarna på vänster ringfinger sitter ganska tajt. Vanligtvis håller jag mest hela tiden på att tappa dem sedan jag gick ner lite i vikt.

Just det ja, sedan i onsdags är jag ute ur sista cytostatikacykeln. Alltså spanar jag varje dag efter fler och längre hårstrån. Ännu har det inte hänt så mycket, men om man jämför från vecka till vecka lär det nog märkas framsteg. På huvudet har jag en hel del fjun, så jag ser allt annat än rakad ut. Tyvärr är ju fjun inte så smickrande, i synnerhet inte då de är glesa och ganska mörka mot en blek hårbotten. Blonda fjun mot solbränd hårbotten vore inte lika illa, men man kan inte få allt…


  1. Önskar dig bara allt gott inför operationen. Snart kan du säga att du har HAFT cancer. Är själv noga med den betoningen även om jag fortfarande håller på med cytostatikan (en gång kvar) och sedan skall strålas. /Karin

  2. Vad skönt att även din cytostatikabehandling snart är över! Det kändes som ett stort delmål för mig.

    Ja, jag längtar verkligen efter att ha haft cancer. Längtar dock inte efter att ständigt gå och oroa mig för att det kommer tillbaka och bli helt nojjig varje gå jag har det minsta ont någonstans.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42