Vaaarmt, jag håller mig inomhus

Ganska varmt idag, minst sagt. Tror jag håller mig mest inomhus tills det blir svalare framåt kvällen. Jag är nu ganska svullen runt operationsärret eftersom det har samlats en del sårvätska. Det är också ömt där och jag får tänka mig för innan jag gör vissa rörelser. Imorgon ska jag på återbesök hos kirurgen på S:t Görans, då tömmer de troligtvis ut den sårvätska som har ansamlats. Det blir skönt.

Jag är otroligt glad att jag inte är vänsterhänt, eller att det var höger bröst som drabbats. Då skulle jag vara ganska handikappad just nu! På grund av svullnaden kan jag inte lyfta vänster arm särskilt högt, det är precis så att jag kan nå upp till ansiktet om jag böjer ner huvudet. Jag kan inte heller lyfta särskilt tungt med den, eller hålla emot något. Att öppna fönster (moderna fönster från 2000-talet), vilket är en nödvändighet i värmen, är inte helt enkelt med enhandsgrepp. Tacka vet jag gammaldags fönster!

Håret växer, sakta men säkert. Ännu är det väl mer fjun än hår, men det börjar bli långa fjun, och fler. Jag längtar tills jag efter en dusch faktiskt torkar håret, inte bara torkar huvudet. Det är skillnad! Ögonfransarna och ögonbrynen är inte så snabba. Jag avvaktar med att börja använda kontaktlinser igen tills det finns mer hår runt ögonen. Ögonfransarna behövs för att skydda ögonen mot skräp, och ansiktet ser just nu lite väl naket ut utan mina mörka glasögonbågar.


 1. Hej! Så tapper du är! Heja heja!
  Jag fick inte mitt sista ”gift” igår som planerat. Hade för låg nivå av vita blodkroppar. 🙁 Känns som att ha sprungit ett maratonlopp och så flyttar de målsnöret precis när jag tror att jag skall springa i mål….
  Skall in och lämna nytt blodprov i morgon, så kanske jag blir klar på fredag. Hoppas det! Även jag har börjat hitta lite fjun på skallen. Stannar de kvar eller tappar man en sista omgång?
  Jag har opererats två gånger, men inte hela bröstet utan ”tårtbitar”. Marginalen frisk vävnad runt tumören var för liten första gången, så de tog lite till. Som tur var hittade de ingen cancer andra gången. Operationssåren läkte fortare än jag trodde. Hoppas att det blir så även för dig. Hej så länge! / Karin

 2. Hej Karin!

  Jag tyckte inte att jag tappade hår mer än första cyto-omgången. Upplevde det mer som att cytostatikan hindrade fjunen som dök upp från att växa ordentligt. Jag rakade inte heller huvudet i början, utan trimmade ner det rejält kort. Därför har jag aldrig varit helt kal, men närapå…

  Hoppas att du får din sista cyto snart. Fick du förresten ingen Neulasta-spruta? Det hjälpte mig rejält med återhämtning av mina vita blodkroppar.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42