Återbesök

Idag var det återbesök hos kirurgen på S:t Görans, 10 dagar efter operationen. Hon plockade bort tejpen över ärret och tyckte att det ser fint ut. Det är väl en smakfråga, själv tycker jag att jag har ett ganska fult ärr tvärs över där mitt vänstra bröst en gång satt. Just nu får ärret luftas. Jag ska växla mellan att tejpa ärret och lufta det i ungefär tre månader så att ärret blir så snyggt som möjligt.

Resultatet av analysen av det som plockades bort (bröst och lymfkörtlar) fick jag också. I bröstet fanns det ingen tumör kvar, utan endast det som utgör förstadium till cancer (kallas något med in situ). Detta visade på att medicineringen har varit mycket effektiv. Ur armhålan hade man plockat bort 12 st lymfkörtlar, och där fanns det inga cancerceller kvar. Låter ju lovande! Återstår att få svar från senaste datortomografin och lungröntgen, men det blir först 3 augusti när jag har återbesök hos onkologen på Radiumhemmet.

Slutligen tömdes en del sårvätska ut. Det var inte så mycket att man absolut behövde tömma, men det var oerhört skönt när det var gjort, ska jag säga! Nu är det således dags att börja med sjukgymnastikövningarna för att få upp rörligheten i vänster arm. Det kan verkligen behövas.