Om storlek på primärprotes

Såja, platt igen, bulan med sårvätska borta. Får väl se om det förblir så eller om jag behöver tömma igen. Träffade en annan kirurg idag, hon som opererade mig har semester. Hon jag träffade idag tyckte inte att jag behöver avstå från sjukgymnastik i 5 dagar om det inte är så att det gör extra ont att göra övningarna. Ska testa imorgon. Just nu känns det lite ömt efter tömningen, mer den här gången än förra eftersom känseln börjar komma tillbaka så sakta. Jag ska också massera armhålan och insidan av överarmen där det är som mest ömt i huden så känns det bättre.

Tänkte på en sak som kan vara ett tips till andra som ska operera bort hela bröstet. Direkt efter operationen har man inte hunnit bli svullen ännu, och då ska man välja rätt storlek på primärprotesen (mjukisprotesen). Om man då väljer en som blir lagom stor just då är det troligt att den kommer att vara för stor större delen av tiden som man behöver använda den. När svullnaden väl har lagt sig är det ju ändå dags att skaffa sig den riktiga protesen. Mitt tips är alltså att välja en som är lite för liten. Det hade jag gjort om jag valt idag.