Tillbaka till verkligheten

Imorgon börjar jag jobba igen efter nästan 6 månaders sjukskrivning. Det känns jättekonstigt. Kliva upp tidigt på morgonen. Ingen promenad med Wilma på förmiddagen. Kollegor istället för Bjarne som lunchsällskap. Sitta framför en dator hela dagen istället för att slänga boll eller frisbee. Och vad ska jag ha på mig???

Svullnaden efter bröstoperationen har ännu inte helt lagt sig, men nästan. Hur som helst har jag fortfarande bara mjukisprotesen och vanlig BH, vilket starkt begränsar vad jag kan ha på mig. Med hjälp av en mjukisprotes uppnår man inte precis symmetri.

Tänker inte längre använda peruken. Den är vaaaaaaarm, som en björnskinnsmössa mitt i sommarvärmen. Håret, som växer så det knakar, gör att det kliar och blir om möjligt ännu varmare. Men jag ser fortfarande lite halvkal ut på huvudet, de mörka hårstråna står i skarp kontrast mot hårbotten. Det får bli keps till och från jobbet, och barhuvad på kontoret. Kollegorna får helt enkelt stå ut. De vänjer sig nog snabbt, och mitt hår växer ju konstant.

Nu måste jag gå igenom min jobbdator så att den är uppdaterad och så, och byta skrivbordsbakgrund till en snygg bild på Wilma!


  1. Vi saknar dig, Wilma och jag! Båda framför datorn, Wilma i knäet för värmens och närhetens skull.

    /Puss