Duktiga tjejer (och deras hundar)

Det här är dedikerat till Nina på Kennel Cisconis: en rapport från Parsonspecialen på Öland. Platsen var Eriksöre camping nära Färjestaden, ett paradis för hundägare.

Wilma och Leeloo tävlade i klassen tikar 6-9 månader, där sammanlagt fem hundar deltog (i klassen hanhundar 6-9 månader var det bara en hund…). Katarina och jag var helt gröna som ”handlers” så vi försökte bäst vi kunde att göra likadant som veteranerna. Jag var nervös och det smittade nog av sig på Wilma; svansen hängde ner mellan benen vilket kanske inte var så bra.

Wilma (Cisconis Hope of Sensation) placerade sig på 4:e plats:
Wilma på 4:e plats

Domarens omdöme om Wilma lyder: Smooth bitch well marked head. Nice length of neck, not a level topline. Tail set a bit low. Would like more bone and assess movements.

Leeloo (Cisconis Happy Roisin) placerade sig på 3:e plats:
Leeloo på 3:e plats

Matte Katarina och matte Maria är jättestolta:
Stolta mattar

Vi stannade inte kvar och tittade på resten av utställningen, utan relaxade och turistade resten av dagen. Wilma och Leeloo fick möjlighet att leka av sig. Syskonkärlek:

Syskonkärlek

Vi är ett gäng som fotograferar en hel del, så en del av dagen ägnades åt att försöka ta snygga hundbilder. Här är våra vackra flickor:

Wilma

Leeloo

Jag fick låna en vidvinkellins till kameran av Rolle och tog inte lika vackra självporträtt:

Självporträtt

På kvällen deltog Bjarne och jag, dock inte Rolle och Katarina, i den gemensamma middagen som klubben arrangerade. Det slumpade sig så att vi satt mitt emot ett par som har en hund som heter Cilla som är halvsyster till Wilma och Leeloo (samma pappa):

Cilla


 1. Ja, det var riktigt kul att se hur en utställning går till och vad som ”händer bakom kulisserna”. Mycket nervositet gör att man missar detaljer och det syns på ”proffsen” att det krävs träning av oss människor för att det ska gå bra.

  Domaren berättade på klubbmötet, morgonen dagen efter, att det hade varit svårt att dömma – fast på ett positivt sätt. Sverige har så otroligt bra kvalitet på hundarna att det knappt går att hitta fel. En hanhund hade fel på käken – det var nästan det enda!

  Vi fick höra både Åhh.. och Ahh..Cisconis, när man nämnde att Wilma kommer från Cisconis Kennel, och riktigt kul att träffa på halvsyskon också. Det har du gjort bra Nina!

 2. Hejsan ! Vad duktiga ni har varit. Ja att ”ställa” en hund är inte lätt utan det krävs mkt träning. Men man måste börja ngn gång. Hoppas ni gör om det.
  Wilma o Leeloo ser ut att vara väldigt lika i typen, ganska rangliga just nu men med jättevackra huvuden. Otroligt fina bilder.
  Bra jobbat tjejer !!!
  Nina

 3. Det var jättekul att även nya parsonägare kom till Specialen! Det är ju för medlemmarna som denna utställningen ordnas och det är spännande att få träffa både gamla bekanta och några nya ansikten. Hoppas att ni fått lite blodad tand och kanske ställer ut era tjejer lite mer även officiellt.
  Ha det gott och lycka till i framtiden med de små trollen :o)