Dags att döpa om bloggen

Well, det är nog dags att döpa om bloggen igen. Jag är förvisso inte färdigbehandlad ännu, men jag har nu haft bröstcancer. Igår var det dags för ett återbesök hos onkologen. Jag fick bekräftat att det inte syntes något avvikande på ultraljudet av levern. Blodproverna visade på att jag har återhämtat mig fint efter cytostatikan. Nu dröjer det två månader tills nästa läkarbesök, vilket blir en uppföljning av strålbehandlingen.

Har inte fått några besvär av strålbehandlingen ännu, men det dröjer väl inte länge innan det blir ömt på huden. Idag var det ingen kö till ”mitt” behandlingsrum, så det gick löjligt fort. Jag hade sett till att ha marginal eftersom jag också skulle på Herceptinbehandling. Istället satt jag en bra stund ute i solen och läste mellan de två behandlingarna. Denna första september var ordentligt varm!

Fick väga mig igen igår, Apoteket behöver aktuell vikt när de ska förbereda Herceptinkurerna. Jag hade gått ner ytterligare ett drygt kilo sedan sist, vilket var tre veckor sedan. Det märks på kläderna, ett par jeans jag köpte i våras sitter löst. Men jag kan nu äntligen ha en del andra plagg som har varit i tajtaste laget under några år! Vilken tur att jag inte har gjort mig av med mina gamla jeans…

Håret växer, men jag tycker att det går trögt. Det är i alla fall såpass långt att jag kan bli rufsig i håret. Yes! Men att kamma håret känns fortfarande lite larvigt. Jag plattar till det blöta håret med handduken eller händerna så ligger det på plats. Ögonfransarna har aldrig varit så täta som de är nu. Ögonbrynen är tyvärr inte så snygga, glesa och buskiga på samma gång. Peruken är tvättad och undanlagd. Ska nog skänka den till behövande i Baltikum eller Sydamerika eller vilka det nu var som perukdamen berättade om.

Så till bloggens nya namn. Har inte bestämt mig ännu, men här är några idéer:

  • Wilma och jag
  • Mitt liv med en parson
  • Radhusliv med en terrier
  • Curlygirl bloggar
  • Jag heter Maria

  1. Hej igen! Tycker ”Radhusliv med en terrier” låter bra. Om jag hade haft en blogg skulle den nog kallats något i stil med ”Livet på landet med en förmodad Manx”. Katten, som är en hittekatt från början, har vissa drag och egenheter som leder misstankarna mot rasen Manx.
    Efter semester i sommar, helt utan tillgång till Internet (vi har köpt ett litet hus några mil från stan, men har fortfarande kvar lägenheten i stan. Ska flytta till huset permanent, men har inte kopplat upp oss där än) så har jag läst igenom dina inlägg och uppdaterat mig på hur du har det. Måste kännas härligt att kunna skriva ”haft” istället för ”har”. Hoppas nu allt går bra med strålningen och att du slipper allt för mycket besvär med det.
    Ha det bra! Kram Lena


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42