40 procent klart

Två veckor av strålbehandling avklarade, återstår tre. Nu börjar jag känna mig som stammis på stället och morsar på både sköterskor och andra patienter som håller samma tider som jag. Jag försöker vara där vid 14-tiden. Då har jag hunnit jobba halvdag och har ätit lunch, och jag har god marginal till kl 15 då ”mitt” rum brukar stänga. Men under nästa vecka stänger rummet kl 18 istället.

Jag har blivit lite rödprickig och knottrig på delar av det strålade området, men det kliar eller svider inte. Sköterskan trodde att det kan vara en reaktion på hudsalvan eller min nya bh. Själva strålningen ger typiskt en mer allmän rådnad. Fick med mig lite kortisonsalva som jag kan stryka på om det börjar klia.

Strålbehandlingen syftar till att ta kål på eventuella cancerceller som finns kvar. Det som händer mest är dock att friska celler skadas av strålningen, och då jobbar kroppen på att reparera dessa celler. Det är detta som kan orsaka trötthet.

Bjuder på en länk till en Flickr-sida med riktigt, riktigt kreativt foto:
http://www.flickr.com/photos/snailbooty/

Och där hittade jag en länk till en sida där man kan göra det här:

Made with My Cool Signs.Net