Damerna i väntrummet

Jag kommer till strålbehandlingen vid ungefär samma tid varje dag. Ibland är det ingen kö alls, men idag var det sådan kö att jag fick vänta närmare en timme. satt då och lyssnade på och pratade lite med några äldre damer i väntrummet. De pratade bl a om hur mycket det egentligen kostar att bli behandlad för bröstcancer. En Herceptin-infusion kostar tydligen i runda tal 20.000 kr! Tack och lov för allmän sjukförsäkring!

En dam som jag pratade lite mer med (hon var efter mig i turordningen) visade sig vara storasyster till den fertilitetsläkare som vi gick hos i höstas när vi gjorde IVF på Sophiahemmet. Liten värld.

Har nu köpt en annan mjukgörande kräm att stryka på det strålade området. Hittills har jag använt Essex, men det verkar som om jag inte tål den. Har blivit rödprickig och knottrig på ett område som går utanför det strålade området, där jag vet att jag har smort in. Nya krämen heter Propyless.

Det svider eller kliar inte ännu på det strålade området, men det har börjat bli lite rosa. Tröttheten blir allt tydligare, det påminner om tröttheten som cytostatikan gav upphov till, men mildare. På fredag har vi kickoff på jobbet hela dagen + fest på kvällen. Jag får se hur mycket jag orkar vara med på.


  1. Hej där!
    Ja jag är också på gång med min strålning. Är lite lite öm och lite rosa, men annars går det fint. Längtar som en tokig efter mer hår. Det som kommer är lite väl ljust och fjunigt tycker jag. Har gått utan sjalett/bandana/peruk i två dagar nu, och visst glor folk, men det skiter jag i. Humöret kan få sig en knäck ibland när jag har stunder av återfalls-skräck men jag hoppas att det där bleknar med tiden…. Hjälper det att komma igång och jobba? Jag får resa så långt till strålningen, så jag är sjukskriven på heltid ännu.
    Heja på!
    /K

  2. Jag tycker att börja jobba hjälper mot att gräva ner sig i negativa tankar. Samma sak med hundvalpen vi skaffade i våras. Tänker inte så mycket på risken för återfall, men de tankarna kommer nog senare. Jag har fördelen att ha rejält nära till strålningen när jag är på jobbet, mycket närmare än att åka hemifrån.

    Jag har hår nu, men det är kort och fult (tycker jag). Till och från jobbet använder jag en superfräck keps (se nytt inlägg), men på jobbet, ibland på bussen (varmt!) går jag barhuvad.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42