Spårhund, eller sådan husse, sådan hund

Wilmas skolgång fortsätter. Igår var det spårdag med Linn på Hundstyrkan. Vi lärde oss tillräckligt för att kunna använda spårning som kul aktivering. Det var två ”elever” på spårkursen, Wilma och rottisen Rambo. Dessutom var det 6 ”praktikanter” med sina hundar, dvs elever från Linns längre utbildningar som hade praktik och observerade spårutbildningen.

Spårhund
Spårhunden Wilma. Chihuahuan Helge syns i bakgrunden.

En av de andra hundarna var en chihuahua som verkligen fick vara hund! Det var härligt att se, som kontrast till de löjliga små handväskehundarna. Den här killen var också ganska stor, han vägde över 3 kg.

Det verkar ibland som om Wilma brås på sin husse. I unga år var Bjarne tydligen ökänd hemma för att han plockade isär saker för att ta reda på hur de funkade. Vi ser liknande tendenser hos Wilma, fast hon plockar isär saker bara för att plocka isär saker… Pipbollen var ju jättekul, men hon kunde inte låta bli att pilla loss pipmojen. Tyst boll, besviken hund. Det bästa med stoppade leksaker är att man kan slita upp ett hål och dra ut stoppningen. Terrierhumor?