Sååå liten

Vi har skaffat en liten Eee PC till hushållet, en rosa söt sak. Bjarne gick med på det. Den vita är också snygg utanpå, men inuti är den tyvärr svart (den rosa är vit inuti). Har Apple ensamrätt på helvita datorer eller??? Det här är alltså första blogginlägget skrivet på den lilla vid köksbordet. Batteritiden är nästan löjlig. Just nu återstår drygt 10 timmar!

Som webbdesigner har jag levt med trenden att skärmupplösningen bland Internetanvändare successivt har blivit högre. Men nu när allt fler dessutom skaffar en netbook (Eee PC el likn) får man åter igen vara lite restriktiv med att vara för generös med ytan i sin formgivning. Den här datorn har skärmupplösningen 1024 x 600 pixlar. Det är inte mycket i höjdled. Jag surfade till en sajt som bygger på ett ganska vanligt e-handelssystem (Starweb). Det använder frameset, och den övre ramen tar på min skärm upp halva den tillgängliga ytan! Om man undviker frameset kan man i alla fall scrolla bort navigationen så att det finns utrymme att titta på innehållet.

Igår kväll följde jag med min syster på smygpremiär för mässan Hem 2009 i Älvsjö. Ärligt talat blev jag besviken. Det var mest shopping, som om man hade flyttat delar av ett varuhus till utställningshallen. Dessutom var det blandad kompott bland varorna, inte bara inredningsdetaljer utan en del kläder smycken, böcker, praliner…

Några montrar fanns det i alla fall som var mer utställningsinriktade och visade på trender inom heminredning. Glada färger verkar vara en trend som kommer starkt. Ateljétrenden är en annan. Retro är också inne, inte minst 70-tal.