Bengan på friarstråt

För en stund sedan ringde en granne på dörren. En chihuahua sprang omkring och skällde ute vid carportlängan, och undrade om vi som har hund visste vems hund det kunde vara. Jag gav några tips, känner till två chihuahuaor (hur det nu stavas i plural) i området, båda med korthårig beige päls. Minus och Bengan (Bengt) heter de.

Några minuter senare hörs skall närmare vårt hus, och ser den lilla hunden springa utanför vår tomt. Så försvinner hunden men sekunder senare hörs gnyenden utanför vår ytterdörr, och Wilma börjar skälla. Då sitter chihuahuan på trappan utanför vår ytterdörr! Tänkte då att det är nog bäst att försöka få hem den lilla hunden. Uppenbart var att hunden, en hane, var på friarstråt.

Bjarne hjälpte mig att hålla i Wilma, och så släppte jag in hunden för att koppla den. En annan granne följde med mig först hem till Minus familj (jag visste inte riktigt vilket hus det var), men Minus var först ut genom dörren när de öppnade. Alltså var det trolígt att jag höll Bengan i famnen. Han bor lite längre bort, å andra sidan har han lekt med Wilma några gånger.

När vi kom fram till Bengans hus mötte vi en son utanför, och visst var det Bengan! På väg hem sen träffade vi först mamman och därefter en dotter som var ute och letade. De var rejält glada att vi tagit hand om den lilla hunden, med tanke på att han varit ute och sprungit på bilvägen.