Smyckesstil

För två veckor sedan gick jag kurs i ämnet hitta din smyckesstil hos Sirlig Pärlor med Susanna Segerholm som lärare. Det gick ut på (något förenklat) att utifrån nyckelord, och tidningsurklipp som illustrerar dessa nyckelord, komma fram till vad som ska vara utmärkande för ens egen smyckesstil. Susanna har inspirerats av en metod som används när man arbetar fram varumärken. Idag tog jag tag i att fota lite ur min ”workbook”.

Smyckesstil 1
Första omgången nyckelord, skrev ner allt som dök upp i huvudet som har med min smyckesdesign att göra.

Smyckesstil 2
Tidningsurklipp på temat ”busigt”.

Smyckesstil 3
Tidningsurklipp på temat ”urbant”.

Smyckesstil 4
Ett försök till att hitta en representant för min tänkta målgrupp. Jag tänker mig att min målgrupp är något äldre än modellen på bilden, men stilen stämmer rätt bra.

Smyckesstil 5
Vi hann inte skissa så mycket, kursen var bara 4 timmar. Jag tog utgångspunkt i strukturer och material från mina ”urbana” collage.