Återbesök efter strålbehandling

Idag var det så äntligen dags för återbesök hos onkologen efter avslutad strålbehandling. Det kändes lite som en milstolpe. Nu ska jag inte på läkarbesök förrän nästa år. Som vanligt fick jag lämna blodprov en timme före besöket. Hade jobbdatorn med mig så jag satt i caféet på Radiumhemmet och jobbade under väntetiden.

Mitt blodvärde är fortfarande lite lågt. Det var egentligen det enda anmärkningsvärda. Broccoli och spenat innehållet mycket järn, så det kan jag gärna äta extra mycket av. På måndag ska jag ta ett extra blodprov på morgonen för att kolla järnvärdet, det bör man ta före kl 10. Jag ska då också passa på och ta vaccinet mot nya influensan. De erbjuder det till patienter på Radiumhemmet, så får jag det tidigare än via jobbet (vilket skulle bli tidigast vecka 46).

Jag kommer att få Herceptin var tredje vecka fram till ungefär maj eller juni. Räknade lite snabbt i kalendern, jag slipper åka dit under jul- och nyårsveckorna. Skönt! Frågade också om när det kan bli aktuellt med rekonstruktion. Man gör det inte under pågående Herceptinbehandling, och helst väntar man ytterligare ett år efter det. Framåt försommaren år 2011 alltså.

Nu tycker Wilma att jag har suttit här länge nog. Dags att busa lite innan läggdags!