Äntligen nya gummistövlar!

Som hundägare så här års så är man helt beroende av gummistövlar. I alla fall om man bor på Värmdö verkar det, hela skogen här omkring är som ett enda stort träsk! Och mina gamla trotjänare till gummistövlar (inhandlade till en fjällvandring 2002) har till slut spruckit på ovansidan, på både höger och vänster.

I lördags blev det en särskilt blöt promenad med Wilma, Dixie (flatcoated retriever, 8 mån), och hennes matte och lill-matte. På några ställen var det så stort blött område att det inte gick att gå runt. Jag var ganska blöt om fötterna när jag kom hem. Wilma är inte så förtjust i att bli blöt om tassarna, så hon försökte också gå runt (eller över) pölarna. Men inte Dixie inte. Som den retriever hon är tycker hon nog att vattenpölar är det bästa som finns i hela världen!

Senare på lördagen åkte vi till Sickla för att bl.a. köpa ett värmande plagg till Wilma. Redan nu verkar hon frysa rätt duktigt, och det är inte minusgrader ännu. Vi köpte en ”overall” som vi fick hjälp att prova ut, men bytte den dagen efter mot en ”tröja” som Wilma i alla fall kan röra sig i. Fast den är inte poppis. Har aldrig hört henne låta så ynklig som när vi provade ”tröjan”!

Jag passade också på att försöka få tag i gummistövlar, men som vanligt var storlek 36 slut överallt. Men idag på lunchen gick jag till Naturkompaniet på Sveavägen och kom hem med ett par nya Tretorn. Äntligen torra fötter igen!