Tags, filmisar och återvinning

Fotograferade min smyckesproduktion från de senaste veckorna igår kväll. Enjoy!

Bildgalleriet har flyttats, titta under Smycken

Jag ska gå en kurs i silversmide med start sista helgen i januari, vilket jag ser fram emot enormt mycket! Men redan nu vill jag börja testa idéer och verktyg (naturligtvis på mindre ädla metaller). Kikade in på den lokala loppisen (Hemmesta Torg) härom dagen och fick med mig tre sådana här små fat i nysilver (silverpläterat alltså) som de skulle ha 5 kr/st för, men som jag snackade till mig gratis eftersom jag har lämnat en hel del junk dit tidigare.

Med hjälp av såg och min gravyrpenna eller ”high speed rotary tool” (typ Dremel fast annat märke) har jag format ett par ”tags” (jag skäms inte för att haka på trender) som jag sedan har dekorerat på olika sätt. Den ena har fått ett mönster med cirklar, här stansade jag med olika tjocka stavar och en hammare. På den andra skrev jag med gravyrpennan, inte lätt att få det snyggt!

Det här är ett par av mammas gamla ”filmisar” som jag ännu inte har gjort något med. 12 stycken sitter i en ram på väggen i köket, men det är inte omöjligt att de i framtiden kommer att bli smycken istället.