Hata, hata, hata Slussen!

Sådär, nu har jag avreagerat mig i rubriken. Det är verkligen ingen bra start på dagen att åka via Slussen på väg till jobbet. Snacka om att det är underdimensionerat. När man har klivit av bussen och ska upp till tunnelbanan så är det kö fram till trappan! Och när man kommer upp på perrongen har man tur om man kan ”gå mot mitten av tåget” för att slippa trängas som boskap vid första dörrparet. Och ibland är det likadant när man ska hem. Att ta sig ut ur tunnelbanevagnen kan vara ett äventyr! Vassa armbågar kommer till användning. Det finns inte en chans att jag ”går längre in i vagnen”.

Men nu finns det äntligen en chans att slippa Slussen, framför allt på morgonen. SL har infört en ny busslinje i rusningstrafik som går från Hemmesta direkt till Cityterminalen! Och därifrån tar det bara en kvart att promenera till kontoret, utan att passera GÅ (dvs Slussen). Tyvärr så verkar det som om de har anpassat bussarna som sen går hem från Cityterminalen till andra än vi som jobbar normal arbetstid (typ dagishämtande småbarnspäron som går tidigt). Sista bussen går därifrån 17.30, det kan vara ganska svårt att hinna om man inte jobbar precis vid Centralen. Och är det tajt med tid så chansar man inte, missar man bussen måste man ändå ta sig till Slussen.

Ja, jag är lite extra anti, men det var verkligen hysteriskt mycket folk idag.