Första dagen på silversmideskursen

Äntligen! Idag var det första tillfället på silversmideskursen hos Folkuniversitetet. De har en komplett smedja och verkstad på det gamla universitetsområdet intill Observatorielunden, i det lilla grå huset i hörnan Drottninggatan och Rådmansgatan. Vi var c:a 8 damer i åldrar mellan c:a 25 och 70 år. Vi var tre tjejer som började kursen idag och fick lite introduktion och extra hjälp av läraren. Övriga deltagare verkade ha hållit på ett tag och arbetade självständigt.

inga bilder hittades


Jag gjorde en ring av 1 mm tjock silverplåt (fick material i julklapp) som jag nästan hann få klar. Att göra en ring är bra som första projekt eftersom det inkluderar flera olika moment: såga, bocka, löda, fila och polera. Det var egentligen bara polera-steget jag inte hann med. Så här ser ringen ut just nu.

Gissa vad jag skrev på ringen…använt 1 mm höga bokstavsstansarJag testade också att hetta upp en liten bit koppar med brännaren för att se vad som händer. Hade sett ett snyggt kopparsmycke på Etsy som var ”flame painted”.