Ringen är klar

Silversmideskurs igen igår. Jag gjorde klart ringen som jag påbörjade förra gången. Jag är rätt så nöjd, men önskar att jag hade bearbetat ytan lite bättre. Slipade inte ordentligt innan jag polerade. Godset hade också kunnat vara lite tjockare. Jag gjorde den med 1 mm tjock plåt eftersom jag hade en bit, men 1,5 mm hade varit bättre. Nu är ringen så tunn att den kan deformeras om den hamnar i kläm någonstans.

Bildgalleriet har flyttats, titta under Smycken

Jag hade lite tid över och passade då på att förstora och platta till en gammal silverring som var för liten. Kunde inte motstå att också stansa lite på ytan. Hemma har jag börjat såga ut smycken i plexiglas. Än så länge bara platta hängen. Se ett exempel ovan som var lite pilligt med de runda formerna. Fick fila en hel del för att få det snyggt (relativt i alla fall). Ett annat smycke jag gjorde ramlade ner bakom en tung byrå. Får inte fram det utan hjälp, så det blev inte fotograferat denna gång.

Fick en ros av B idag på alla hjärtans. Och Wilma fick en luddig pipleksak som hon plockade sönder på rekordtid!