Lymfödem, WordPress och Diesel

Först, det verkar som om jag till slut har fått lymfödem i vänster arm. Jag har haft lite ont i armen ett tag när jag sträcker ut den, men tänkte att det berodde på att jag inte har gjort sjukgymnastik på ett tag (vilket jag inte har). Men i förrgår började armen och handen verka svullna, såpass att det syns. Och det är värre framåt kvällen. Jag ringde Vårdguiden för att få tips om vad jag kan göra och vad jag bör undvika för att motverka svullnaden. Jag bör kontakta en läkare för att få remiss till lymfterapi, vilket de troligtvis har i helikopterhuset bakom Radiumhemmet, på rehab där jag var och träffade sjukgymnasten. På egen hand kan jag göra viss typ av massage för att stimulera lymfflödet. Hittade en PDF med instruktioner hos Svenska Ödemförbundet. Det jag bör undvika är att bära tungt med vänster arm. Vilket får mig att förstå varför jag har fått besvär just nu. De senaste fyra dagarna har jag burit med mig laptopen hem från jobbet, och jag promenerar varje morgon och eftermiddag mellan Cityterminalen och Birger Jarlsgatan. Måste tänka på att inte växla hand när jag bär datorn. Och vara tacksam för att jag är högerhänt…

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg håller jag på med en webbplats i WordPress på jobbet nu vilket är super kul. Och jag lär mig så mycket. Det kommer att bli förbättringar här på hemsidan, inte minst i admingränssnittet. Jag har lärt mig använda egna fält, och har hittat en massa riktigt bra plugins. Många av dessa syftar till att få WordPress att fungera mer som ett traditionellt CMS än som ett bloggverktyg. Här är några WordPress-tillägg som jag varmt kan rekommendera:

  • CMS (en samling plugins som förenklar innehållshanteringen, bl.a. skiftar fokus från inlägg till sidor)
  • Multiple Content Blocks (ingår i CMS, men kan också installeras separat)
  • Dynamic Widgets (välj på vilka sidor enskilda widgets ska visas)
  • NextGEN Gallery (bildgalleri som jag har använt ett tag, nu även bildspelsfunktionen på startsidan)
  • Lightbox 2 (kan användas tillsammans med NextGEN, vilket jag gör här)
  • TinyMCE Advanced (mer funktionalitet i WordPress texteditor)
  • Front-end Editor (är man inloggad kan man ändra text direkt på sidan, bra för små ändringar t.ex. stavfel, tyvärr lite buggig)

Och Diesel då? Jo, en hund naturligtvis. En familj som bor ganska nära oss har två finska lapphundar, Dylan och Caesar, som Wilma är väldigt förtjust i. Jag tror att hon gillar stora lurviga hundar! Träffade på dem igår kväll och de hade ytterligare en hund, en 9 månaders Pomeranian som var hur lurvig och söt som helst. Han heter Diesel. Inte världens livligaste hundras, de sa att det mest var en knähund. Wilma försökte få igång honom men det hände inte så mycket. Men åhhh så söt han var!

Snart dags för silversmideskurs igen, men först ska jag ut och busa med Wilma. Lite frisbee på grusplanen kanske…