PGA of Sweden National, ett färdigt WordPress-projekt

Får jag presentera mitt senaste jobbprojekt, en WordPress-sajt för PGA of Sweden National. Det här var ett från ax till limpa-projekt där jag har gjort formgivning, gränsnsittsprogrammering och implementation i WordPress. Det klurigaste i projektet var att få flerspråkigheten att fungera fullt ut. Jag använder mig av tillägget WPML. Det är jättebra men hjälper inte hela vägen i mål. Jag ville t.ex. kunna styra vilka widgets som visas på vilka sidor. Med de plugins jag hittade för ändamålet fick jag ändå problem med de översatta (engelska) sidorna. Lösningen blev att ha olika widgetytor för banners på de olika språken (hanterbart om man bara har två språk), samt att använda tillägget Widget Context. Provade först med tillägget Dynamic Widgets, ett mer användarvänligt inställningsgränssnitt men där kom jag inte alls åt de översatta sidorna. Vill man styra widgets på en WordPress-sajt med bara ett språk kan jag dock varmt rekommendera Dynamic Widgets.

Länk till webbplatsen: www.pgaswedennational.se