Silversmide…igen, vad annars?

Så här på nationaldagens kväll tog jag mig tid att fotografera några av mina smyckes-aslter. Igår var det äntligen dags för ett extrainsatt tillfälle på silversmideskursen. Jag lyckades i stort sett slutföra mina två projekt, med lite hjälp av läraren Anne-Marie. Projekten var en ring med en sarginfattad rund turkos, och ett ”Tiffany-hjärta”. Se bilder nedan, de med rosa bakgrund. Fotade också några andra prylar.

inga bilder hittades


 1. Hej där…. vilken hemsida måste jag börja med att säga oj helt fast kändes så inspirerande 🙂 jag surfade runt och sökte på silverkurser och då hamnade jag här och fastnade. Jag såg att du skrev nåt om plexi hur skär jag i det? jag gillar med hänga hos claes ohlsson å alla hans kompisar:):)de flesta kvinnor snackar skor jag föredrar maskiner helt såld skrattar :):) ha en helt fantastisk dag // pella

 2. Hej! Jag sågar helt enkelt i plexi med samma såg som jag använder till silver. Sedan rundar jag hörn och borrar hål med min Dremel, samt filar och smärglar kanterna.

  Man får vara lite försiktig när man sågar. Det går fort att såga i plexi om man trycker på, och då är det lätt hänt att det inte blir rakt eller rätt form (beroende på vad man vill ha). Testade att såga och sedan snygga till en cirkel, men det var jättesvårt (fick inte riktigt till det)! /Maria

 3. hej igen okej men använder du nåt speciellt blad till att såga i silver? jag e nybörjare med stort N :):) men vill hitta nåt kreativt å pyssla med då jag är ledig och vovven inte vill leka:):) ska beställa nu har du tips var man beställer silver? //pella

 4. Hejsan!

  Tänkte höra med dig om du har ringar till salu?
  Hur mycket kostar de i så fall?
  Det jag efterfrågar är två ringar, ca 5-6 mm breda och 1-2 mm tjocka, stansade med namn. Materialet är det rent silver du använder dig av?
  Hur lång tid har du för leverans?

  Fin sida du har förresten och väldigt fina smycken!

  Mvh // Frida Johansson

 5. Pella: Man använder mycket tunna sågblad som man monterar i en ganska liten sågställning. Kolla på Konrad Wahlström, konradw.se, välj Handverktyg > Sågställning/Sågblad. De har också silver. Ett annat företag som säljer silver och verktyg är sargenta.se. De har dock inte webbshop utan man får kolla i en katalog och beställa via t.ex. mejl eller fax. Har du en vovve som inte vill leka?! Min lilla terrier gör allt för att fånga min uppmärksamhet när jag är i verkstan…

  Frida: Jag har inte börjat tillverka ringar att sälja ännu. Har precis gått kurs och saknar utrustning för ringtillverkning. Har dock planer på att skaffa det… Det finns dock ganska många som gör just stansade silverringar, sagaofsweden.se är ett tips, eller om du söker på signerat.se hittar du säkert något som har mer handgjord prägel.

 6. hej igen kul att du svarar :):) jo hon vill verkligen leka mest hela tiden men då å då så kan man ju göra annat när hon sover ;);) och då tänkte jag på detta med smycken :):) ska genast kolla på sågen tack. Ha en fin dag


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42