Första ringen med nya slipmaskinen

Silversmideskursen är snart slut för den här terminen, och jag tänker inte fortsätta till våren. Dags att göra lite annat, kanske fotokurs eller agility med Wilma. Eller både och. Och hemma blir verkstan mer och mer komplett. Senaste tillskottet är en slip- och polermotor med tillhörande trissor. Slipade och polerade den här ringen igår. Tyvärr dammar det något enormt, så jag måste nog planera verkstan lite bättre…

Det är svårt att fotografera silver och visa hur blankt och fint det är. Men jag försöker. En dag blir jag kanske bra på det.


 1. hej vilka smycken du gör :):) så fina. Jag har frågat dej innan ang tillverkning hur man gör med vissa grejor om du minns? Men nu undrar jag igen över nitarna du sätter ihop olika bitar med var hittar jag dom? och finns plexiglas någonannastans mer än kreatima? och vilket sågblad använder du? till sist undrar jag över plexismyckena med baksida iform av bild hur gör man dom? (jag undrar för jag just hittat en hobby och vill lära mej massor, därav mina hundra frågor) :):) tack på förhand //pella

  pellasplace.blogg.se

 2. Hej Pella! Här kommer svar på dina frågor. Och det är bara kul att någon frågar. Och faktiskt läser min blogg (den var mer välbesökt när jag hade cancer…)

  Nitarna är helt enkelt spikar som jag har knipsat av med en tång. Men jag har sett att det finns ”riktiga” nitar med tillhörande verktyg hos http://www.slojd-detaljer.se.

  Plexiglas har jag köpt på Kreatima, det är nära mitt jobb så det är praktiskt. Clas Ohlson har men bara ofärgad plexi. Slöjd-detaljer har också men jag har inte beställt därifrån. Själv skulle jag vilja hitta plexi i lite mer ”udda” färger, men det är nog att önska för mycket.

  Vad gäller sågblad så vet jag inte riktigt vilken grovlek det är. Jag gick till Konrad Wahlström och sa att jag ville ha sågblad som var lämpliga för det jag ville göra. Nästa gång ska jag fråga om och notera beteckningen så att jag t.ex. kan beställa via nätet. Frågade också läraren sista gången på silverkursen, men hon erkände att hon hade dåli koll också!

  Jag använder dubbelhäftande genomskinlig film för att fästa bilder på plexiplattor (kallas också akrylplattor). Material och beskrivning hittade jag en gång i tiden på Panduro Hobby. Se http://www.pandurohobby.se/pan/IboxServlet?p=IXS790&OPT=GET&AID=025818

 3. Hej igen och tack för dina svar! Jag halkade in på din blogg när jag såg dina smycken (inte för din dåvarande sjukdom) och det är smyckena som gör att jag fortsätter titta in ;);) Även om jag inte alltid lämnar kommentar så är jag här o kollar runt. Jag är verkligen dålig på att kommentera…. :(:(

  Jag vet det finns popnit men det ska finnas en annan variant som påminner om kopparspiken…. kolla här :
  http://manekisparlblogg.blogspot.com/2010/03/teknik-nita-metall-en-popular-trend.html

  gör du nåt med baksidan av bilden sen när du har fäst bilden?

  supertack för din hjälp o ha en fin vecka // pella
  har du sett nåt sånt?

 4. Hej
  Vilka fina smycken du gör. var har du köpt din slip och polermotor. jag tycker de är dyra.
  KRAM FRÅN SKÅNE

 5. Jag köpte den på Konrad Wahlström när de hade en kampanj. Lite dyr, men oumbärlig om man vill göra smycken med fin yta. Säljer man smycken så betalar den sig ändå ganska snabbt.


Warning: Undefined variable $trackback in /home/dahlinst/curlygirl.se/wp-content/themes/responsive_2012/comments.php on line 42