Nytt år, ny design, nytt kursämne

Den som är uppmärksam (och återkommande besökare) har noterat att bloggen ser annorlunda ut, igen. Några sena kvällstimmar på julsemestern gav detta, inspirerat av snö och kyla. Det återstår en del detaljer under huven som endast den riktigt nyfikne besökaren kommer att lägga märke till. En plan är att utnyttja de nyheter i HTML5 som är relevanta, vilket initialt kommer att bli de nya block-elementen som passar perfekt för strukturen på en blogg. Därutöver tänker jag bygga om menyn så att den använder den nya menyhanteringen i WordPress 3.

Och så ska det äntligen komma upp nya produkter i shopen. När det gäller silversmide kommer jag att presentera en del modeller som tillverkas på beställning. Gäller främst ringar som måste måttbeställas.

Nu har jag gått två terminer silversmide på Folkuniversitetet (Silversmide – smycken och corpus) och är nu ganska självgående i min verkstad hemma. Men hjärnan måste underhållas, och det är kul att gå kurs, så nu i vår ska det bli fotokurs. Jag har inte lyckats bestämma mig för vilken kurs ännu, och jag vill inte börja förrän tidigast i mars så att det är vår när jag ska ut och genomföra fotouppgifterna. Folkuniversitetet har ett flertal kurser som verkar bra, men även Fotografiska Muséet har kurser. Eftersom jag bl.a. fotograferar smycken i silver vill jag bli bättre på ljussättning och studiofotografering, samtidigt som jag vill lära mig grunderna i att använda systemkamera, bildkomposition, fota i olika ljusförhållanden… Då verkar följande ganska ambitiösa kurs passa bra: Foto intensiv 1.

I julklapp fick jag ett makro-objektiv till kameran, vilket har boostat mitt fotointresse. Hittills har jag gett mig på en tulpan i närbild, några gamla leksaker, samt att göra ”vattenskulpturer”. Se vidare under Foto.