Snart, snart ett nytt bröst

Nu är det snart äntligen dags. Den 12 januari blir det plastikkirurgi av, och jag får ett nytt bröst. Jag hade fått en operationstid i april i år, men ville inte göra det då eftersom jag nyss bytt jobb. Då hoappades jag på en tid i oktober, efter kickoff-resa med jobbet, men väntetiderna har varit längre nu under hösten.
Jag ska göra bröstrekonstruktion med vävnad från ryggen. Att bara sätta in en expanderprotes är inte så bra om man har strålats, tydligen. Stor risk för kapselbildning (bindväv runt protesen), vilket är både obekvämt och fult. I stora drag handlar min operation om att flytta en muskel från ryggen till framsidan, och en bit hud. Har inte så bra koll ännu på hur rörligheten kommer att påverkas. Varje muskel i kroppen har väl ändå en specifik funktion! Men det lär vara en operation med generellt bra resultat, och förhöjd livskvalitet som följd.
Här finns det lite bilder på rekonstruerade bröst: www.thescarproject.org.