Uttråkad på KS

I förrgår fick jag till slut ett nytt bröst. Jag kan ju börja med att berätta att det är en betydligt jobbigare operation än att ta bort ett bröst. Nu har jag ju dessutom gjort en operation som inte är den enklaste varianten. Den heter Latissiumusrekonstruktion och innebär att man förutom en expanderprotes flyttar en del av en muskel från ryggen samt en bit hud till det nya bröstet. Alltså har jag nu två färska ärr på framsidan och ett på ryggen som stramar. Lokalbedövning var tredje timme gör att det i alla fall inte gör ont. Men att ligga ner i sängen på rygg för att sova är allt annat än skönt. Och så har jag inte heller varit särskilt trött. Fast nu efter frukosten känner jag mig ändå lite mosig. Bara jag håller mig vaken hela dagen kanske jag kan sova i natt.

Jag blir utskriven tidigast på måndag, kanske först på tisdag. Innan jag få åka hem måste jag t ex klara av att lägga mig ner i en vanlig säng. Helt omöjligt just nu, men jag har redan börjat med sjukgymnastik så det ska snart förändras. Jag har också dränage. Framförallt såret på ryggen kommer det mycket sårvätska från, vilket är väntat. Dränagen måste också kunna tas bort innan jag skrivs ut.

Har haft tur med rumskamrat, en tjej i min egen ålder som har gjort en liknande operation, fast samtidigt tagit bort de egna brösten i förebyggande syfte.

Nu ska jag göra dagens första ”träningspass”. Och som rubriken antyder, man blir snabbt uttråkad. Ikväll ska jag hyra tv (nej, det ingår inte).