Hemma, så skönt!

Igår morse blev jag utskriven, helt enligt plan. Skönast av allt var nog ändå att bli av med dränagen. Det är lite som att släpa omkring på en fotboja, som man kan fastna med överallt, men absolut inte får fastna med. Och så ser det rätt läbbigt ut.

På väg hem stannade vi för att handla, bl a bråddar. Vintern hittade ju hit under de dagar jag låg inne, och nu är bråddar en förutsättning för att jag ska våga mig ut på promenad i halkan. Lite försmak av hur det kan blir när man blir gammal och den största skräcken är att ramla.

I natt sov jag mer än tidigare nätter, men fortfarande inte så bra. Rent fysiskt kan jag ligga antingen på rygg eller på höger sida. Men när jag lägger mig på sidan är det helt omöjligt att hitta en bekväm position, och att slappna av går inte heller. Så det får bli på rygg. Men på ryggen har jag ju ett stort ärr som stramar rejält och där det kommer att vara svullet ett bra tag framåt. Ärren på framsidan stramar också mer när jag ligger ner och axlarna sjunker bakåt. Skönast är att stå eller sitta med rak rygg. Det har nog aldrig varit så skönt att kliva upp på morgonen som nu. Lär dröja innan jag längtar efter en sovmorgon. Att sitta bakåtlutad i en fåtölj med extra kuddar är också helt ok. Sjukskrivningen behövs inte minst för att kunna hantera sömnbristen.