Känns lite som att skolka!

Nu har jag varit hemma i två veckor efter bröstrekonstruktionen. Och nu börjar det kännas lite larvigt att vara hemma. Ska vara hemma minst två veckor till, vilket blir som en bonussemester! Jag har slutat helt med Alvedon nu, har inte precis ont. Jag kan göra det mesta med vänster arm (även om jag inte bör). Jag går långa promenader varje dag, och nu kan jag hantera Wilma på egen hand. Hemma städar jag (utom dammsugning, lite för tungt), lagar mat, plockat tvätt, bäddar sängen, sitter vi datorn ibland…så man kan ju undra varför jag inte ska kunna jobba?

Fast det är väl så att så länge jag är hemma kan jag avbryta och vila när jag vill, antagligen skulle jag överanstränga mig på jobbet på ett sätt som inte främjar läkningen. Det som fortfarande gör ont nu är om jag råkar sträcka ryggen, där huden redan är sträckt efter hudtransplantationen. Att exempelvis sträcka ner höger arm för att ta på mig skor drar rejält i huden på vänster sida. Så jag måste tänka efter inför varje rörelse.

Det har äntligen blivit skönare att ligga ner, och jag kan ligga på sidan, så nu har jag inte lika desperat ont i ryggen när jag kliver upp på morgonen, och vaknar inte heller vid fem.

Och så några tankar om det nya bröstet. Hur fantastiskt som helst att se symmetrin återställd! Att slippa protesen, som förvisso inte var obekväm men som hela tiden gjorde att bh:n hamnade på sned. Att slippa klisterprotesen när jag ska träna! Ska jag bara slänga proteserna eller kan de komma till användning av kvinnor i fattigare länder?

En detalj som jag inte tänkte på tidigare är att huden från ryggen, som nu utgör huvuddelen av bröstet, är mer solbränd än huden på brösten. Och aningen mer hårig. Små, små skillnader, men ändå. En annan sak också: nu har jag ett bröst med ett serienummer!

Jaha, nu har jag kanske suttit länge nog vid frukostbordet (bloggar på paddan). Vad ska jag hitta på idag? En långpromenad med Wilma i kylan, naturligtvis. Kallare idag. Och leka med henne. Strka och hänga gardiner som jag kortade igår. Titta vidare på jQuery Mobile, och börja göra en WordPress-mall för bloggen för telefoner. Men nu först ska vi tydligen busa, Wilma insisterar!