Upptrappning och nedtrappning

Idag är det torsdag, och på måndag tänker jag börja jobba igen. Och på måndag kör jag igång med viktminskningsprogrammet hos Itrim fullt ut. Den här veckan är det således upptrappning på vissa saker, och nedtrappning på andra.

Upptrappning på kontakt med jobbet. Igår tittade jag in på avslutningsfika för en kollega, och på kvällen var det återträff med gamla kollegor ute på stan. Upptrappning med motion. Hade fått en fribiljett till möbelmässan i Älvsjö igår (hann med mycket igår!), och gick så mycket att jag vaknade med träningsvärk idag. Vilket inte hindrade mig från att dra med Wilma ut på en två timmars promenad idag. Gissa om det känns i låren nu…

Nedtrappning på lata dagar i mysbyxor och utan smink, när jag kan gå ut på promenad precis när jag har lust. Och nedtrappning på matmängd och allt onyttigt. Ok, inte för att jag äter så väldigt onyttigt, men från och med måndag är ambitionen att gå ner i vikt, och då behövs det förändringar.

I förrgår hade jag en första träff med min hälsorådgivare på Itrim, vilket var en hälsoanalys för att kartlägga mina vanor, göra mätningar, och sätta mål. Utgångsläget är inte så extremt för min del, jag har ett BMI på 25,6 idag, och en fettprocent som är lägre än snittet för mitt BMI. Utifrån det tyckte hälsorådgivaren att jag ska sikta in mig på 6 kg. Fast jag vill ta ner 10 kg och landa på en nivå som jag trivdes med för tio år sedan. Vi får väl se hur lätt och snabbt det går. Mer om detta i nästa vecka!