Svårstucken är bara förnamnet

Sådär! Nu är symmetrin nästan helt återställd. Igår gjorde jag den kompletterande operationen för att skapa en bröstvårta (ja, något som liknar en i alla fall), samt att jag bytte till en mindre protes eftersom mitt andra bröst har blivit mindre. Protesbyte innebär sövning, och den här gången hade jag verkligen otur! Först fick jag ligga och vänta i över en timme, jag var nr 2 på operationsschemat. Och det var rejält kallt på rummet. Och svårstucken som jag är så blev det nu helt omöjligt att sätta dropp på min hand. Två narkossköterskor provade, jag har fyra misslyckade stick på handryggen och ett i armvecket. Så vad gör man då? Patienten måste ju sövas. Jo, man gör som med barn. Sövning via gas. Rätt otäckt, faktiskt. De sätter en mask över näsa och mun, först får man syrgas och det känns lite som att man ska kvävas. Sedan kommer gasen, eter antar jag i någon form, luktar lite som nagellack. Och man somnar inte direkt som när man får sömnmedel via dropp. Inget jag kan rekommendera. Stackars barn!

Men sedan gick allt som på räls. Operationen var snabb, och jag vaknade till utan illamående. Det är inte alla som har sådan tur. Lite fika, läsa Viveca Sten, lite middag, läsa mera Viveca Sten, kaffe, läsa ut boken, sova. Och så åkte jag hem i förmiddags. Sjukskrivning i en vecka, mer behövs inte när man bara hackar på en dator i jobbet. Fast ingen träning på en månad, det kommer att kännas tufft. Men kanske att jag kan börja springa efter c:a två veckor, eller sätta mig på spinncykeln.

Nu återstår bara tatuering av vårtgården, det blir c:a januari-februari.

Framför mig har jag nu en dryg vecka med inte alltför ansträngande aktiviteter. Inte lyfta eller bära tungt. Ett projekt som jag hoppas slutföra är att lansera en helt ny version av curlygirl.se baserad på temat Hatch (http://alienwp.com/themes/hatch/) fast modifierat för att bli mer personligt och bättre gällande responsiv design. Jag kommer att ta bort uppdelningen i shop och blogg som det ser ut idag. Jag säljer egentligen inte via en shop utan det är mest specialbeställningar som jag först lämnar prisförslag på, så det blir mer inspirationsbilder än shop. Och så vill jag satsa mer på att fotoblogga rent generellt. Håll utkik efter det nya!